GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Dijabetičari - otvorili sezonu


Dolaskom toplijeg vremena i povoljnih vremenskih uvjeta, Kutinsko dijabetičko društvo započelo je proteklog tjedna realizaciju projekta „Promocija prevencije dijabetesa, kretanja i tjelovježbe u zajednici“, koji u 2017. godini organizira uz potporu Sisačko moslavačke županije. 
Bilo je to prvo vježbanje na otvorenom nakon zimskog razdoblja aktivnosti u zatvorenom prostoru. U 2017. godini planira se da vježbanje u novouređenom gradskom parku ispred Doma zdravlja Kutina bude redovita praksa. Termin je četvrtkom od 17 do 18 sati, kada to vremenske prilike dozvoljavaju, a namijenjeno je članovima udruge, ali i svim građanima, bez obzira na dob i zdravstveno stanje, jer – svatko prilagođava intenzitet vježbanja vlastitim mogućnostima. Prakticirat će se i uobičajene kontrole šećera u krvi i krvnog tlaka, a za građane su svi sadržaji besplatni. Pozivaju sve zainteresirane građane Kutine i okolice da im se priključe i iskoriste ugodno vrijeme i praktičan ambijent u zelenom parku.
 

U 2017. godini udruga planira nastavak aktivnosti na projektima koje realizira uz potporu Grada Kutine i Sisačko moslavačke županije, ali i suradnjom s brojnim zainteresiranim udrugama. Već sljedeći tjedan će zajedno s Udrugom umirovljenika Grada Kutine organizirati zajedničke aktivnosti u nekom od uobičajenih sadržaja - mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka te drugih aktivnosti korisnih za sadašnje i „buduće“ dijabetičare.(gp/ml)20.3.2017. - DruštvoBroj čitanja: 872 ... Autor: Radio Moslavina ...