GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Gradonačelnik Rudić odgovara oporbi


Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić sazvao je danas konferenciju za novinare na kojoj je od kutinske oporbe zatražio da se javno ograde od pisanja na anonimnim blogovima i blaćenja u medijskom prostoru. Rekao je uvodno kako su građani Kutine prije 4 godine odlučili da im je dosta onoga što oporba radi: »…lamrdanja, prozivanja, manipulacija i «mazanja očiju». Već 4 godine uporno ispravljamo ono što su oni radili više desetljeća», rekao je Rudić dodavši da su javni objedi, iza kojih je uvjeren da stoji oporba, potvrda da dobro radi svoj posao. 
 «Moram poručiti čelniku oporbe gospodinu Babiću da se nikada nije ogradio od pisanja pojedinih anonimnih i nepotpisanih blogova koji su me blatili, iznosili niz neistina i zagadili medijski prostor Kutine, a to što se nije ogradio zapravo pokazuje da ih podržava. Ne samo da se nije ogradio već je vrlo jasno da je s HDZ-om sponzorirao njihove objave na anonimnim blogovima koji i dalje iznose laži i demantiraju sami sebe. Preko tih plaćenika oporba redovito pušta dezinformacije i skriva se od odgovornosti za javno izgovorenu riječ. Nikada javno oni sami neće reći, već puštaju plaćenika, anonimca da napiše ono što bi oni htjeli reći. Pozivam ih da se danas javno ograde od tih napisa, a ukoliko se ne ograde znači da ih podržavaju» rekao je gradonačelnik Rudić.
   Odgovorio je i na prozivanja koja se na taj način stalno plasiraju u javnost, a koja smatra lažima i neistinama.  Službena putovanja, tvrdi gradonačelnik, značajno su smanjena u odnosu na prethodni mandat. Ističe kako danas nema službenog vozača kao prije, ne koristi se avionski prijevoz ako je plaćen iz gradskog proračuna i u većini slučajeva ne uzimaju se dnevnice. Rudića smetaju dvostruki kriteriji koje ima oporba, a oni su, kako ističe, pokazatelj kakav model vođenja grada oni nude – laž i dvoličnost: «Oporbu nisu smetala putovanja prethodnog gradonačelnika u Tursku, Ukrajinu, Švedsku, Belgiju, višekratno u Francusku, a smetaju im moja putovanja», kaže aktualni gradonačelnik, te ističe kako su putovanja na Filipine i u Jordan platile međunarodne organizacije jer je pozvan i kao izlagač na temu pitanja izbjeglica i migrantskih kretanja, navodeći kako je ponosan što je tamo sudjelovao kao relevantan govornik među predstavnicima velikih svjetskih gradova.
   Troškovi reprezentacije za koje ga oporba često proziva, gradonačelnik tvrdi da su smanjeni: «Značajan udio u reprezentaciji su zapravo troškovi raznih događanja koja organiziraju udruge proistekle iz Domovinskog rata, vijeća mjesnih odbora i razne druge udruge». Najavljuje kako će predložiti promjenu prikaza troškova u rebalansu. «Oni će pokazati da je Kutina među prva četiri grada u RH koji najmanje izdvajaju za reprezentaciju, dakle da smo među 5 najštedljivijih gradova s 3 kune po glavi stanovnika» kaže Rudić. 
  Nastavlja kako Grad Kutina provodi štednja na svim razinama, te kako je samo na sitnim troškovima poput printanja u njegovom mandatu ušteđeno 65.000 kn. «To pokazuje da ozbiljno shvaćamo odgovornost prema javnom novcu i da novac koji građani uplaćuju ulažemo na racionalan i najbolji mogući način» zaključuje gradonačelnik na današnjoj konferenciji za novinare. (GP/ml)
  20.3.2017. - PolitikaBroj čitanja: 1733 ... Autor: Radio Moslavina ...