GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

70. obljetnica Lovačkog društva Srndać iz Banove Jaruge


    Prigodnom svečanošću obilježena je 70. obljetnica rada i postojanja Lovačkog društva Srndać iz Banove Jaruge. To je lovačko društvo jedno od prvih koje se nakon Drugog svjetskog rata obnovilo rad na području Kutine te radi u kontinuitetu do današnjih dana. Trenutno gospodari s lovištem na području Banove Jaruge, Međurića, Jamarica i Janje Lipe, a iz tih sela je i glavnina od 47 članova, istaknuo je predsjednik Društva, Marijan Balaško te dodao da Društvo ima svoj lovački dom u Jamaričkom brdu te da ostvaruje znatne prihode koje ulaže u gospodarenje lovištem.
    Obljetnicu Društvu čestitao je predsjednik Županijskog lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije, Vlado Kireta te tom prilikom pohvalio rad Društva koje spada među najbolja lovačka društva i dodijelio nagrade i priznanje zaslužnim pojedincima. Među njima su predsjednik, Marijan Balaško, te Ivo Adamović koji je lovac već 60 godina te je primio Zlatnu plaketu Hrvatskog lovačkog saveza.
    U ime sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića skup je pozdravio njegov izaslanik Mijo Šepak koji je naglasio da Županija na razne načine pomaže gospodarstvo, a da je tu uključeno i lovstvo koje ima dugu tradiciju na našem području i daje rezultate u razvoju kontinentalnog turizma. (ig/ml)


15.3.2017. - DruštvoBroj čitanja: 1100 ... Autor: Radio Moslavina ...