GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Kutinčani uspješni na Županijskom LiDranu u Petrinji


U organizaciji županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport u Petrinji je jučer održana Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Sisačko-moslavačke županije „Lidrano 2017.“. Sudjelovala su 142 učenika i 44 mentora iz 20 osnovnih i 7 srednjih škola.    

 

 

Chiara Todorov učenica 8. razreda OŠ Zvonimira Franka osvojila je 1. mjesto u literarnom izrazu (Netaknuta zatrpana duša) uz prof. Melitu Leničku, dok je 3. mjesto osvojila Nera Gunjević učenica OŠ Stjepana Kefelje (Šumorio je stari hrvatski hrast) uz mentoricu Mirjanu Štefančić. U literarnom izrazu srednjih škola prvo mjesto pripalo je učenici SŠ Tina Ujevića Anji Sokol (Pogled iz ogledala) s mentoricom Natalijom Kolenc.


 

Samostalni novinarski radovi poslani iz Kutine idu i na državnu razinu. Treće mjesto osvojio je Fran Roško iz OŠ V. Vidrića s mentoricom Spomenkom Bešlić (Nikad ne odustaj), dok je 4. mjesto osvojila Josipa Sopić s mentoricom Sanjom Feltrin (Poplava u Banovoj Jaruzi i okolici).


 

Od scenskih nastupa iz Kutine najuspješniji su bili učenici SŠ Tina Ujevića. Autorica neverbalnog kazališta Anja Sokol s izvedbom “Tko sam ja?” uz mentoricu Martinu Filipović osvojila je prvo mjesto.

  Osnovno školski list BAN iz Banove Jaruge (Josipa Sopić/Sanja Feltrin), te srednjoškolski list Augustin (Krešimir Pavličić/Slađana Županc) također se šalju na državno natjecanje.(gp/ml)17.2.2017. - DruštvoBroj čitanja: 4035 ... Autor: Radio Moslavina ...