GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Srca oceana – Titanik


Poznati film Titanik bio je predložak za predstavu «Srca oceana - Titanik» koju su jučer u kutinskom Domu kulture u režiji ravnateljice POU Kutina, Jasminke Molnar, izvela djeca i mladi Kutine uz brojne goste.

 


Dvije predstave jedna za drugom pred punom dvoranom bili su poticaj mladima i djeci da budu što uspješniji što im je u potpunosti uspjelo i predstava u trajanju od 1 i 20 minuta preletjela je, dinamičnim izmjenama scena glazbe, pjesme, plesa i glume. Priča prati glavne likove Titanika, odnosno ljubavni par, kojega su sjajno utjelovili Chiara Todorov i Krešimir Pavličić. U predstavi su sudjelovala djeca kutinskih osnovnih škola i Dječjeg vrtića Kutina, Učeničkog doma, KUD Ivančice, Balerine POU Kutina, Društva naša djeca. Svi su oni zajedno svojim nastupom na «brodskoj sceni» u kostimima tadašnjeg vremena dočarali kako je izgledala plovidba na ovom tragično posrnulom brodu koji je istovremeno i simbol ljubavi.

 
Posebni gosti predstave bili su Inga Potnar i Ženski vokalni sastav SiDone. Tu su i učenici OGŠ Borisa Papandopula koji su svojim izvedbama klasične glazbe upotpunili dojam. Pridružila im se i u Kutini sve popularnija zagrebačka plesna skupina Irish heart, te plesači Sportsko plesnog kluba Top step iz Siska. Široj ekipi koja je zdušno radila na ovaj predstavi zahvalila je ravnateljica POU Kutina Jasminka Molnar koja je ideju za ovu predstavu našla u filmu Titanik, te priču sa svojim mladim suradnicima adaptirala za kutinsku scenu. Publika je bila oduševljena, tako da bi još jedna izvedba sigurno napunila dvoranu. Bila bi šteta ne izvesti ju nekom drugom prilikom, neovisno o datumu jer oni koji ju nisu ovom prilikom pogledali, a sviđa im se film Titanik, neće zažaliti.


GALERIJA FOTOGRAFIJA
Uz to velik je trud uložen u kostime i scenu, stoga ova predstava ima potencijale da bude prikazana i van Kutine.(gp/ml)

  
15.2.2017. - KulturaBroj čitanja: 1654 ... Autor: Radio Moslavina ...