GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Oni neka organizriaju predizborne skupove, mi ćemo i dalje raditi


Gospodarski forum Kutina 2020. koji je organizirao jedan gradski vijećnik okupio je dio kutinskih gospodarstvenika. Ne sumnjam da je rasprava bila korisna na tom skupu. Razgovori s poduzetnicima koje smo imali protekle 4 godine uvijek su rezultirali kvalitetnim poticajnim mjerama koje smo uveli i ostvarili rezultate.Ono što mi se ne sviđa jest politikantstvo gospodina Babića koji se u prošle četiri godine gospodarstvenika sjetio tek sada, 3 mjeseca pred izbore. Smeta me posebno što je kao gradski vijećnik pokazao pravo lice i iznimnu isključivost time što nije pozvao i mene, gradonačelnika. To samo pokazuje da je njegova navodna briga za gospodarstvo rezultat njegovog osobnog interesa u predizborno vrijeme, a ne interesa Grada Kutine.

Jedino što mogu zaključiti o ovoj predizbornoj manipulaciji HDZ-a jest da četiri godine nisu razmišljali o davanju prijedloga, ali dobro, to je manji problem. Puno veći je što su od 2005. do 2013. imali 8 godina da nešto naprave, a zatekli smo kreditno visokozaduženi proračun, uništene građevinske tvrtke koje su poslovale s Gradom, visok deficit, goleme probleme u gradskim poduzećima sa nezakonitim privatnim suvlasništvom i goleme dugove prema poduzetnicima i praktički nikakvu potporu poduzetništvu.

2014. godine udvostručili smo iznose potpore za gospodarstvo, pokrenuli poduzetnike sa 5,3 milijuna kuna potpora njihovom rastu, u najvećoj krizi doveli nove investitore i stvorili preko 165 novih radnih mjesta.

Oni neka organiziraju izborne skupove, a mi ćemo i dalje raditi.Andrija Rudić

Gradonačelnik


13.2.2017. - PolitikaBroj čitanja: 1575 ... Autor: Radio Moslavina ...