GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Otkrivanje spomen ploče i otvorenje spomen parka Zdravko Bezuk nije u svrhu predizborne kampanje


    Ovorenje Sportskog parka Zdravko Bezuk u Radničkom naselju Krč i otkrivanje spomen ploče u znak zahvale i sjećanja na palog branitelja Vukovara iz Kutine nije dio predizborne kampanje. Istaknuli su to čelnici HSP-a Kutina na konferenciji za novinare kojom su odgovorili na priopćenje Predsdjednika Gradske organizacije HDZ-a Kutine Zlatka Babića.  
Upravo je HDZ svojim priopćenjem na portalu nepoznatih vlasnika, nepoznatih urednika i nepoznatih autora ispolitizirao ovaj svečani čin kojeg je blagoslovio biskup sisački stavio i otkrivanje ploče i otvaranje sporskog parka stavio u kontekst predizborne kampanje, rečeno je.
Damir Markuš, zamjenik predsjednika HSP-a Kutina te predsjednik NK Dinamo Krč i Vijeća mjesnog odbora Krč odbacio je prigovore predsjednika HDZ-a Kutina te je istaknuo kako je odluka o imenovanju parka i postavljanje ploče u sjećanje na Kutinčana Zdravka Bezuka bio prijedlog NK Dinamo za kojeg je igrao Zdravko Bezuk i VMO Radničko naselje Krč u kojem je živio dragovoljac HOS-a i pali branitelj Vukovara."Jednoglasno smo svi bili za usvajanje prijedloga  NK Dinamo i VMO Radničko naselje, osim jednog člana VMO koji je iz HDZ-a. Nisam tome pridavao pažnju, međutim, na ovo priopćenje koje je objavljeno na klevetničkom portalu kojeg vodi nepoznata osoba moram odgovoriti, jer ovo priopćenje nije korektno. U priopćenju Zlatko Babić piše „politizacija događaja“, to je zaista sramotno. Kakva je tu politizacija u pitanju? Da li zato što je došao gradonačelnik i predsjednik SDP-a Kutina? Pa to je njegova dužnost doći na takva mjesta i obilježavanja i ja mu se zahvaljujem na tome, kao i predsjedniku HSS-a SMŽ i saborskom zastupniku Željku Lenartu, kao i biskupu Košiću i svim akoji su došli. Hvala im još jednom."
   


    Jozo Bilobrk, predsjednik HSP-a Kutina odbacio je prigovore koje je predsjednik HDZ-a Kutina iznio u svom priopćenju te je istaknuo kako nitko nije prozivao HDZ, ni HSLS zato što njihovi predstavnici nisu bili prisutni otkrivanju ploče u spomen dragovoljcu HOS-a i branitelju Vukovara Zdravku Bezuku. "Mi smo zaprepašteni. To apsolutno nema nikakve veze sa predizbornom kampanjom, niti je ikome to bilo u primisli. Ako nisu dobili svoje mišljenje, onda su trebali šutjeti i nisu se trebali očitovati o tome. Mogu insuinirati, možda su dobili mišljenje sa županijske razine i od svog koalicijskog partnera SDSS i Rkmana ili sa državne od svog koalicijskog partnera SDSS-a i Pupovca. No, to su spekulacije. Dakle, ako nisu dobili svoje mišljenje nisu se trebali očitovati."
    Jozo Bilobrk izrazio je zabrinutost i odbacio prigovor predsjednik HDZ-a Kutine kako je HSP u Kutini unišitio i doveo gospodarstvo u katastrofalno stanje. „HSP u Kutini u proteklih 25 godina demokracije u Kutin nikada nije imao direktore, pročelnike i ravnatelje koji bi mogli sukreirati gospodarsku politiku Grada Kutine. Činjenica je da tri najveća poduzeća u Kutini: Moslavinu d.o.o., Lonju-Strug i Proizvodnju mineralnih gnojiva u Kutini vode čelnici HDZ-a Kutina.“, istaknuo je predsjednik HSP-a Kutina.,"Najviše zabrinjava to što oni u svome Priopćenju uopće ne osjećaju nikakvu odgovornost za stanje gospodarstva i ne smatraju se odgovornim, a vode 95% gospodarstva u Gradu Kutini u zadnjih 25 godina." Jozo Bilobrk dodao je kako HSP u Kutini surađuje s gradonačelnikom kojem nije posao da otvara tvornice i poduzeća, nego da mu je zadatak stvoriti poticajnu gospodarsku i poduzetničku klimu te stvoriti preduvjete za razvoj gospodarstva.    Damir Markuš, dopredsjednik HSP-a Ktuine, dragovoljac HOS-a i branitelj Vukovara poznat pod nadimkom Kutina najavio je kako će HOS i dalje postavljati skromne spomen ploče u znak zahvale i sjećanja na hrvatske branitelje. "U Repušnici ćemo postaviti spomen ploču za Ivana Krajinovića koji je kao dragovoljac HOS-a, ranjenik i branitelj Vukovara izvučen iz vukovarske bolnice i ubijen na Ovčari. Pa ako to još nekog smeta... Žalosno je da se prepucavamo oko Domovinskog rata o čemu bi trebali mati jedinstven stav i oko onih koji su dali najviše što su imali, a to je svoj život. Zaista sramotno i nadam se da se to neće ponavljati, jer hrvatski branitelji i Domovinski rat i obitelji palih branitelja zaslužuju više. Što mislite kako se oni osjećaju kad se dignula ovolika pompa. Jeste li vidjeli tu spomen ploču, skromnija ne može biti, to je ploča 60x60 i u njoj je zbijen cijeli život čovjeka koji je dao život za Hratsku. Kakve su i kolike negativne konotacije oko toga to je nevjerojatno. Kako ih nije sramota?“

    Jozo Bilobrk, predsjednik HSP osvrnuo se i na spormni pozdrav Za dom spremni koji je sastavni dio registriranog grba HOS-a i koji se nalazi na spomen ploči u Kutini. Činjenica je da su hrvatski branitelji polagali živote za Domovinu s pozdravom Za dom spremni. Nisam siguran da je iti jedan ginuo s pozdravom Smrt fašizmu, sloboda narodu. Taj pozdrav je i pozdrav HOS-ovaca i svih hrvatskih branitelja ugrađen u temelje Hrvatske države. Onog trenutka kada taj pozdrav bude zbrisan tada i temelji Domovinskog rata dolaze u pitanje. Tada će Domovinski rat biti proglašen građanskim ratom, a onda znamo šta iza toga slijedi."
 


     Na kraju konferencije za novinare čelnici HSP-a Kutina pozvali su sve građane da im se pridruže u odavanju počasti i izrazima zahvalnosti hrvatskim braniteljim aza njihovu žrtvu koju su podnijeli i dali za Hrvatsku. (nb)


10.1.2017. - PolitikaBroj čitanja: 4300 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS