GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

AK MUP na memorijalnoj utrci u Pakracu


U organizaciji Pakračke HVIDRE, Grada Pakraca  i ultramaratonca, Hrvatskog branitelja Duška Štrbca u Pakracu je otrčana 16.memorijalna utrka PAKRAC-OMANOVAC "Fokina staza 91." u dužini od 11 km. Trčalo se u znak sjećanja na pogibiju zamjenika zapovijednika obrane Pakraca Marijana Kulhavija i još 6-torice branitelja Pakraca na taj dan ratne 1991. godine.

 

 

Kao i svake godine, unazad zadnjih 7 godina Ak Moslavina u pokretu iz Kutine, odazvala se pozivu organizatora iz Pakraca na memorijalnu utrku za poginule branitelje. Iz Mupa  na utrci su sudjelovali četvorica trkača- Mirsad Veladžić, Igor Vuković, Jurica Bolarić i Danijel Kepe .Trčalo se od starta u Prekopakri, u nastavku kroz grad Pakrac, pa sve do cilja ,planinarskog doma na vrhu brda Omanovac ( 690 metara n/v) iznad Pakraca. Ukunpo je bilo oko 40-tak učesnika utrke iz svih krajeva Hrvatske, od popularnih Glasnika istine koji trče utrke diljem lijepe naše za poginule hrvatske branitelje pa sve do trkača iz Zagreba, Kutine, Osijeka ,Orahovice, Kapele, Slavonskog broda, Slatine, Našica itd.
Svečani dio nakon utrke ,održan je u prostorijama Pakračke HVIDR-e gdje su podijeljene diplome i zahvalnice svim sudionicima memorijala. Zahvalnice i diplome trkačima su uručili: glavni organizator utrke "Fokina staza 91." Duško Štrbac,dogradonačelnik Pakraca i čelnici HVIDRE Pakrac.

Ovo je ujedno bila i zadnja utrka u 2016. godini za trkače Kutinskog MUP-a koji su ove sezone postigli najbolji rezultat do sada, treće mjesto u  1. Hrvatskoj ligi cestovnog trčanja u konkurenciji 40 klubova iz cijele RH. Moslavci u pokretu zahvaljuju svim svojim navijačima,simpatizerima i sponzorima/donatorima,a posebno Kutnskom SELK-u. 


 30.12.2016. - SportBroj čitanja: 1110 ... Autor: Radio Moslavina ...