GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Međunarodna utrka Kutina - Voloder


Međunarodna utrka Kutina – Voloder ”Memorijal - Franjo Mihalić” još je jedne godine uspješno održana, a okupila je 183 trkača iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Kako je istaknuo direktor utrke Danijel Kepe riječ je o najvećem sportsko atletskom događaju na području SMŽ.

 

 

Utrka datira još od 1980. a tradicija je obnovljena 2009. godine. I ove godine utrka je u kalendaru Hrvatskog atletskog saveza i boduje se za sve tri lige atletskog trčanja. Na utrci su sudjelovala 44 maratonska i atletska kluba iz RH.Podršku im je po prvi puta došao dati i Vladimir Mihalić, sin pokojnog Franje Mihalića."Ponosan sam i sretan kad vidim ovoliki broj mladih trkača na memorijalu koji je posvećen mome ocu koji se rodio u Moslavini. Velika mi je čast i zahvaljujem svima", rekao je sin našeg najvećeg atletičara. Podršku utrci dali su i višestruki prvaci Jugoslavije, Balkana i Europe, Dane Korica, Mladen Kršek i Dragan Zdravković. Svojim poznatim sportskim karijerama dali su vjetar u leđa svima koji se žele okušati u trčanju kao sportskoj disciplini i sve proširenijem obliku rekreacije. Kako je rekao Dane Korica: „Nekad je bio lud onaj tko trči, a danas onaj tko ne trči. Mene su nekada čudno gledali kad sam trčao po brdima, moje najdraže, Kutinske Slatine“.Na gradskom trgu u Kutini uoči utrke sportski veterani družili su se s gradonačelnikom Kutine Andrijom Rudićem, zamjenikom gradonačelnika Damirom Petravićem, ravnateljem Sportskog centra Kutina Marcelom Vučetićem i direktorom utrke Danijelom Kepeom.

 


Trkači su istrčali stazu dugu 15 km a najuspješniji su bili mađarski trkači Bene Barnabas i Tamas Nagy koji su osvojili prva dva mjesta, dok je treći bio Danijel Falk iz Atletskog kluba Svetice. U Voloderu su trkačima dodijeljene nagrade i priznanja, a i ove godine, kako su nam rekli, nosit će najljepša sjećanja s ove utrke.(gp/ML)


 
12.9.2016. - SportBroj čitanja: 2096 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS