GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Projekt - Poduzetništvo u OŠ Vladimira Vidrića


Osnovna škola Vladimira Vidrića iz Kutine bila je domaćin radionice za učenike i nastavnike u sklopu projekta „Poduzetništvo kao međupredmetna tema u osnovnim školama“.
Riječ je o projektu koji vodi Udruga Inicijativa iz Zagreba uz partnerstvo s pet osnovnih škola iz RH, a financiran je od strane Ministarstva obrazovanja i sporta. U sklopu projekta održane su radionice za učenike i nastavnike, a predvodili su ih stručnjaci škola partnera: Sandra Orošić Jukić, prof. i Katica Srbić, prof. iz PGEŠ Katarina Zrinski, Sandra Lovrenčić, prof. iz Osnovne škole Prečko, te mr.sc. Zdravko Tkalec kao predstavnik Udruge Inicijativa.
Učenici su na radionicama izrađivali mobilne eko vrtove od recikliranih materijala, simbolično ih nazvavši «Vladimirovi viseći vrtovi».

 

galerija fotografija

S mentoricom su izrezivali plastične boce koje su ukrašavali ukrasnim materijalima te ih potom napunili zemljom i vodom kako bi zasadili eko vrtove jagoda. Uz manualni rad, kroz cjelodnevne aktivnosti su tako usvajali poduzetnička znanja upoznavajući se s osnovnim pojmovima kao što su sektori nabave, dizajna, proizvodnje, određivanja cijene, marketinga, prodaje, zarade, dobiti i slično. Po završetku radionica pokazali su svoje prezentacijske i komunikacijske vještine prisutnim profesorima te predstavnici Grada Kutine, gospođi Renati Vlahek koja im je podijelila potvrde o sudjelovanju kao trajni dokaz stečenog iskustva.  

Renata Vlahek pohvalila je ovakvu inicijativu čestitajući učenicima i mentorima na trudu i angažmanu, te podijelila potvrde o sudjelovanju na radionici pripremljenoj upravo za sudionike projekta, među kojima i ravnateljici škole domaćina, Snježani Cohi. Osnovni cilj projekta je podizanje i povećanje poduzetničkih kompetencija i aktivnosti učenika od prvog do osmog razreda kroz uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme u osnovnoj školi. Po samom završetku, učitelji i nastavnici će u suradnji s školom Katarina Zrinski izraditi Priručnik o međupredmetnim sadržajima u poduzetništvu za osnovne škole. Uz OŠ Vladimira Vidrića, partneri projekta su i zagrebačka Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski, OŠ Prečko, OŠ Lipik Lipik, te OŠ Jesenice – Dugi Rat.  (gp/ML)8.3.2016. - DruštvoBroj čitanja: 1260 ... Autor: Radio Moslavina ...