GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Kutina je grad rukometa


 Izvještaj o radu RK Moslavina za 2015. god.

ŠKOLA RUKOMETA RK Moslavina

GALERIJA FOTOGRAFIJA

RK Moslavina aktivno se natječe u 6 selekcija od dobne skupine dječaka 2004. godišta do seniora i jedan je od rijetkih u Hrvatskoj koji u tome uspjeva. Istaknuto je to na godišnjoj Skupštini RK Moslavina te je zaključeno kako rukomet u gradu rukometa Kutini, ima budućnost. Teško je klub držati na tako visokoj razini, ali velikim trudom i odricanjem igrača, roditelja, trenera, uprave iz ljubavi prema klubu i gradu uz potporu navijača RK Moslavina unatoč nedostatnom financiranju uspješno se natječe u prvoj hrvatskoj Premier ligi. RK Moslavina i trener Dražen Požar proglašeni su najboljima u izbor najuspješnijih sportaša Žuapnije i Grada Kutine. Svebor Crnojević, vratar i kapetan prve ekipe proglašen je najboljim sportašem Grada Kutine, a Antonio Frdelja, mladi vratar dobio je priznanje za perspektivnog sportaša Grada Kutine.

     Manuela Vukelić, čestitala je igračima i trenerima te je zahvalila roditeljima i publici jer bez njihove potpore, odricanja i truda bilo bi teško postići ovakve rezultate. Te uspjehe i trud prepoznala je i publika koja se u sve većem broju dolazi na utakmice kako bi podržala igrače i klub.

     RK Moslavina prošle je godine uvjerljivo osvojila naslov prvaka u I. Hrvatskoj rukometnoj ligi te se plasirala u Premier ligu, najviši rang rukometnog natjecanja. „Ostvarili smo to sa našim mladim, domaćim igračima. Mlađe kategorije također osvtvaruju dobre rezultate u svojim natjecanjima i budućnost kluba i rukometa u Kutini je svjetla. Ti rezultati potvrđuju da je bila ispravna orijentacija da se oslonimo na naše mlade igrače iz Kutine.“, istaknuo je Borislav Gutrung direktor RK Moslavina.

     Predstavnici roditelja podržali su ovo opredjeljenje uprave te su istaknuli kako je RK Moslavina dio identiteta Kutine i Kutinčana te da će unatoč svim poteškoćama stajati uz klub i dalje dati svoj doprinos kako bi klub bio na ponos Kutini.

     Jasminka Molnar, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Kutine i Marcel Vučetić zahvalili su na odličnoj suradnji RK Moslavina te su čestitali na sjajnim rezultatima.

     „RK Moslavina je primjer kako se dobrom organizacijom i vrijednim radom mogu ostvariti zapaženi rezultati i ciljevi koji ponekad izgledaju nemoguće.“, rekao je gradonačelnik Andrija Rudić. „Naš rukometni klub može biti primjer i svima nama u Kutini kako se voli i radi za svoj grad. Imamo poteškoća u financiranju kluba, pomoći ćemo koliko možemo. Situaciju je otežalo to što je Petrokemija prestala podupirati sport u Kutini, ali se nadamo da će i Petrokemija stati na zdrave noge i ponovo podržati kutinske sportaše.“

     Gradonačelnik Kutine na kraju je istaknuo kako je RK Moslavina i poseban klub po tome što se nikad ne predaje i što iznalazi nove načine za napredak i razvoj pa je tak RK Moslavina jedini sportski klub iz Hrvatske koji sudjeluje u nekom EU projektu. „Taj projekt odrazit će se na razvoj mladih rukometaša, ali je značajan i za građane Kutine koji će kroz sudjelovanje RK Moslavine u tom projektu dobiti više mogućnosti za bavljenje rekreacijom i sportom.“, zaključio je gradonačelnik Kutine Andrija Rudić.1.3.2016. - SportBroj čitanja: 1295 ... Autor: Radio Moslavina ...