GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Edukativna radionica u okviru projekta Udruge OSI Kutina


GALERIJA FOTOGRAFIJA Edukativna radionica u okvru projekta Svaki dan uz osobnog asistenta olakšan

Udruga osoba s invaliditetom OSI Kutina u okviru projekta „Svaki dan uz Osobnog asistenta olakšan“ održala je drugu edukativnu radionicu u kojoj su sudjelovali osobni asistenti i njihovi štićenici, osobe s invaliditetom.
    Osobni asistenti i korisnici usluge osobne asistencije razmijenili su iskustva te su zajednički nastojali pronaći rješenje za poteškoće na koje nailaze.    
    Osobe s invaliditetom istaknule su kako im je osobni asistent od velike pomoći te je njihova pomoć olakšala njihovu svakodnevnicu i poboljšala kvalitetu života. Zato su zahvalili Udrugi OSI na ovom i ostalim projektima kojima se nastoji olakšati i unaprijediti život osoba s invaliditetom.
       Osobni asistenti istaknuli su kako su zadovoljni jer su pronašli posao, ali i da su morali puno toga naučiti te da su se i oni kao osobe morali mijenjati, jer osobna asistencija nova je situacija i za korisnika i za pružatelja usluge.
    Projekt Udruge OSI financira se u okviru Operativnog programa Razvoja ljudskih potencijala 2007. – 2013. Europskog socijalnog fonda. Vrijednost je projekta 697 tisuća kn te će na godinu dana 11 osoba s invaliditetom na području Grada Kutine imati osobnog asistenata.
    Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI izrazila je zadovoljstvo što je Udruga socijalnu uslugu koju je započela provoditi 2006. godine proširila i zaposlila još 11 nezaposlenih osoba kao osobne asistente osoba s invaliditetom.
    Marica Mirić, koordinatorica projekata u Zajednici Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske istaknula je kako je cilj radionice informirati i educirati korisnike i osobne asistente o njihovim pravima i obavezama te im pomoći kako bi osobni asistent i korisnik usluge bili dobar tim koji zajedno postiže najbolje rezultate. .
    Udruga OSI Kutina razvila je brojne socijalne usluge zahvaljujući čemu osobe s invaliditetom u Kutini nisu nevidljive. Projekt „Svaki dan uz osobnog asistenta olakšan“ potpora je neovisnom življenju osoba s invaliditetom te izjednačavanju mogućnosti kroz uklanjanje i smanjivanje prepreka u društvu. (nb)


29.2.2016. - DruštvoBroj čitanja: 985 ... Autor: Radio Moslavina ...