GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Skupština DVD Husain


GALERIJA FOTOGRAFIJA Skupština DVD Husain

DVD Husain održao je 84. skupštinu društva. Prošla, 2015. godina nije bila laka pa je i nabava potrebnih sredstava bila skromna. „DVD Husain unatoč krizi postigao je zapažene rezultate. Osobito u radu s mladima i u prventivnim aktivnostima.“, istaknuo je Milan Podhraški, predsjednik DVD-a Husain otvarajući skupštinu i pozdravljajući brojne goste.
    U izvještaju o radu društva u prošloj godini ističe se kako DVD Husain ima 139 članova, a osobito su ponosni na 44 člana pripadnika podmlatka i mladeži. Na gradskom natjecanju za djecu i mladež DVD Husain nastupio je sa 4 desetine te su osvojili prva mjesta u konkurenciji djevojčica i u ženskoj konkurenciji mladeži te prvo mjesto u konkurenciji muške mladeži.
    Posebna pozornost u radu DVD-a Husain priadje se obuci i preventivnom radu, pa je prošle godine osposobljeno 5 vatrogasaca, 6 rukovaoca motornom pilom i 1 vatrogasni časnik I. klase.
    DVD Husain aktivno je sudjelovao i u društvenom životu Grada Kutine, u programu Kutinskog ljeta te u manifestacijama obilježavanja blagdana sv. Florijana, bili su sudionici Uskrsnog bdijenja te su sudjelovali i u vatrogasnom hodočašću Mariji Bistrici.
    Vatrogasci DVD-a Husain prošle su godine imali samo jednu akciju gašenja požara te je i time pokazana važnost preventivnog rada.
    Skupština DVD-a Husain usvojila je i program rada za 2016. godinu u kojem će se uz redovne aktivnosti nastojati unaprijediti opremljenost i obučenost DVD Husain.
    Vatrogascima DVD Husain zahvalili su i čestitali brojni gosti među kojima Damir Petravić, zamjenik gradonačelnika Kutine, Jasminka Molnar, pročelnica Upravnog oddjela za društvene djelatnosti, Željko Uzel, predsjednik VZG Kutina i Ivan Milenić, zapovjednik VZG Kutina. (nb)


29.2.2016. - DruštvoBroj čitanja: 1214 ... Autor: Radio Moslavina ...