GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

KUD iz Repušnice više od lokalnog čuvara baštine


GALERIJA FOTOGRAFIJA Skupština KUD-a Repušnica

U subotu 27. veljače  KUD „Repušnica“ iz  Repušnice  održao je redovnu godišnju skupštinu. Nakon prihvaćenih izvješća za prošlu i programa rada za o.g. vrlo  zapaženim u svom pozdravu djelovanje KUD-a  pohvalio je i gradonačelnik Kutine Andrija Rudić. Osobno prisjetio se i trenutaka kada je kao čelnik TZG-a potakao širenje priredbe „Repušnički susreti“ na područje PP Lonjsko polje.  Danas „Susreti“  s izgrađenim objektima  na kraju sela., a kojim je Repušnica dobila  epitet „vrata Moslavine u Lonjsko polje“ mogu dobiti i višeznačnije  sadržaje. Tu  trideset i dvije godine, a što znači najstariju  priredbu na kutinskom području i o. g. 18. i 19. lipnja pratit će bogat program,  naglasila je predsjednica KUD-a mr. Sanja Durbek. Inače od 14 zacrtanih već je u ovoj godini ostvareno 6 programa koji promiču uz repušničku folklornu baštinu i druge sadržaje, poput, maskenbalskih nastupa.  gostovanja kazališnih skupina i nakladničku djelatnost. Vrijedna je osobito  glazbenom dijelu suradnja s mjesnom župom. To će biti osobito dragocjeno o. g. kada  obilježava i 40. obljetnicu utemeljenja , rekao je zahvalan za suradnju  župnik vlč. Ivan Benković.
 Očito Repušnjaci s 85 članova KUD-a spremni su za nove izazove ohrabreni prošlogodišnjim radom kada su ostvarili 37 nastupa, ali i  zapaženom publikacijom obilježili 85. obljetnicu prvih organiziranih početaka kulturnog djelovanja i 35. obljetnicu neprekinutog rada KUD-a. Ponosni na uspjehe a u kojima se osjeća osobito dobar rad s najmlađima (pokazali su to i kraćim programom) vodstvu KUD-a  čestitali su Dražen Kinderman, predsjednik VMO  te počasni članovi KUD-a Milivoj Miljan i Dragutin Pasarić. Da se o KUD-u iz Repušnice zna nadaleko  govori i aktivan portal o kojemu osobito brine Maja Dobranić. Na  web stranici KUD-a  prošle godine  bilo je 51.343 posjeta. Zbog prevelikog broja prijatelja, facebook profil KUD-a, postao je stranica i prati je 4165 facebook korisnika.  Na njoj je  60-ak albuma sa slikama s nastupa. Youtube kanal KUD-a ima 47 video zapisa koji su ukupno pogledani 12.490 puta, a ima 17 korisnika youtube servisa.
 Repušnički  KUD je potvrda kako pučka kultura i modernim komunikacijama  može postati dostupna svojim vrijednostima. Osobito zanimljivim bio je kraj skupštine. Pratile su ga simpatične nagrade, recimo za najredovitije članove na probama, nastupima i mnoge druge djelatnosti.  29.2.2016. - DruštvoBroj čitanja: 859 ... Autor: Radio Moslavina ...