GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Sa skupštine Udruge Hrvatski domobranU subotu je kutinski Ogranak Udruge ratnih veterana  Hrvatski domobran održao izbornu skupštinu. Označio ju je velik  broj nazočnih: od predstavnika političkog života Grada Kutine i SMŽ, do istoimenih domobranskih udruga iz Petrinje, Siska i Garešnice te veterani i dragovoljci Domovinskog rata. Razlog izbornom karakteru skupštine bio je nakon 10 godina vođenja Ogranka,  dragovoljni istup dosadašnjeg predsjednika Ivana Sladovića. U minulom razdoblju rad Ogranka bio je vrlo zapažen prijemom novih članova, pa tako danas ima zavidan broj od 95 članova, a prije 10 godina bilo ih šezdesetak. Naglašen je i  rad  s mladima. Primjer -  prošle godine ma komemoraciju u Bleiburg kutinski srednjoškolci putovali čak u 4 autobusa.

Iz prošlogodišnjeg programa posebno je izdvojeno otkrivanje  spomenika 52-oje prešućivanim žrtvama Drugog svjetskog rata i poraća, te trojici branitelja hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, Ina skupštini, posebno od članova iz Janja Lipe i ovom prilikom iskazana je zamjerka gradonačelniku Andriji Rudiću za izbjegavanje potpore  projektu, pa i neodazivu na ovu skupštinu. Ove godine zapaženije aktivnosti očekuju se na obilježavanju stratišta iz poraća 1945. godine u Ilovi. Opetovano je spomenuto da djelovanje Udruge nema nikakove veze s fašizmom već uz pijetet prema žrtvama koji su dali žrtvu, a time i  prinos slobodi hrvatskog naroda.  Skupština je jednoglasno podržala prijedlog da novi kutinski trg ponese  ime prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Skupština je izabrala Nadzorni i Izvršni odbor te ostala tijela udruge.

  Između više gostiju skup je u ime sisačko-moslavačkog župana pozdravio izaslanik Mijo Šepak. 

            Od subote prvi puta na predsjednika je Ogranka žena i to jednoglasno izabrana dosadašnja dopredsjednica Marica Rumišek, dopedsjednik je Robert Krpes, tajnik Ivan Hojvan, a rizničar Marija Starčić.  (D.P.)


29.2.2016. - DruštvoBroj čitanja: 1576 ... Autor: Radio Moslavina ...