GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Poslujmo zajedno – drugi sastanak partnera u Bugarskoj


U gradu Dimitrovgradu u Bugarskoj u razdoblju od 22. - 24. veljače 2016. godine održao se drugi transnacionalni sastanak projektnih partnera u sklopu projekta „Poslujmo zajedno“/“Doing business together“ iz programa Erasmus+. Nositelj projekta je Grad Kutina, partneri na projektu iz Hrvatske su: Osnovna škola Vladimira Vidrića, Visoka škola Nikola Šubić Zrinski, Razvojna agencija Mrav, Dimitrovgrad. Partneri na projektu iz Bugarske (Dimitrovgrad) su: škola Lyuben Karavelov, Osnovna škola Aleko Konstantinov i Centar za djecu i mlade. Glavni cilj projekta je da se aktivnim metodama poučavanja, obrazovnim radionicama za učenike osnovnih škola i njihove učitelje potakne na uvođenje poduzetništva u hrvatski obrazovni sustav. Trajanje projekta: 28. rujan 2015. do 27 rujna 2017. godine. Ukupna dodijeljena bespovratna sredstava su u iznosu od 113.380,00 eura.
Povodom drugog transnacionalnog sastanka Yasho Minkov, zamjenik gradonačelnika Dimitrovgrada uvodno je pozdravio prisutne i poželio im uspješnu zajedničku provedbu projekta. Nakon kratkog uvodnog pozdravljanja od strane Jasmine Cvetković Braim, direktorice Razvojne agencije Mrav i Josipe Kos, voditeljice projekta, sudionici su započeli sa službenim dijelom transnacionalnog sastanka.


 

Josipa Kos, voditeljica projekta je ukratko prezentirala dosadašnje provedene projektne aktivnosti i napredak projekta sa strane hrvatskih partnera. Vanya Ducheva, viša stručna suradnica u gradu Dimitrovgradu je prezentirala napredak projektnih aktivnosti sa strane bugarskih partnera.

U sklopu izrade Priručnika o implementaciji kurikuluma poslovanja učeničkih zadruga koji je ujedno i intelektualni rezultat projekta potrebno je izraditi Analizu stanja o postojećim poduzetničkim kompetencijama i digitalnim vještinama učitelja i učenika u Kutini i Dimitrovgradu. U nastavku sastanka Dimitrije Milojević, projektni menadžer u Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski je prezentirao rezultate provedene Analize.
Također, cilj ovog sastanka je bio i dogovor o implementaciji slijedećih aktivnosti, među kojima je i aktivnost „Train the trainer“, stručno usavršavanje 15 učitelja u Kutini u trajanju od 7 dana. Na projektnoj aktivnosti sudjeluju 3 učitelja iz Osnovne škole Vladimira Vidrića, 8 učitelja iz škole Lyuben Karavelov i 4 učitelja iz Osnovne škole Aleko Konstantinov. Raspravilo se i o popratnim aktivnostima vezanim uz Priručnik.
U sklopu posjeta gradu Dimitrovgradu i održavanja transnacionalnog sastanka partneri iz Hrvatske su posjetili školu Lyuben Karavelov i Osnovnu školu Aleko Konstantinov te se upoznali sa načinom rada i održavanja školskih aktivnosti. Također, posjetili su i Centar za djecu i mlade te uživali u kratkoj prezentaciji plesnih aktivnosti.
Kao primjer dobre prakse poduzetničkog poslovanja hrvatski partneri su posjetili i Poduzetnički centar u Klokotnici, Haskovo gdje im je Rayna Yovcheva, predsjednica Poduzetničkog centra ukratko pojasnila način poslovanja i funkciju Poduzetničkog centra. Na sastanku u Poduzetničkom centru dogovorena je zajednička suradnja u segmentu razvoja i umrežavanja poduzetništva, razvoja poduzetničkih inicijativa mladih, ali i drugih projekata poput razvoja poljoprivrede i socijalne inkluzije ranjivih skupina društva.

Galerija fotografija

Na sastanku su sudjelovali:
• Andrija Rudić, gradonačelnik Grada Kutine
• Jasmina Molnar, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Kutine
• Radmila Pavličić, pročelnica Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Kutine
• Jasmina Cvetković Braim, direktorica Razvojne agencije Mrav
• Josipa Kos, voditeljica projekta – suradnik u Razvojnoj agenciji Mrav
• Snježana Coha, ravnateljica Osnovne škole Vladimira Vidrića
• Nataša Šporčić, djelatnik Osnovne škole Vladimira Vidrića
• Dimitrije Milojević, voditelj projekata u Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski
• Yasho Minkov, zamjenik gradonačelnika Grada Dimitrovgrada
• Antoaneta Sharkova, pročelnica Upravnog odjela za humanitarne aktivnosti Grada Dimitrovgrada
• Vanya Ducheva, viša stručna suradnica Grada Dimitrovgrada
• Radka Todorova, direktorica ustanove „Children and Youth Centre“ iz Dimitrovgrada
• Tahir Mustafa Sali, zaposlenik ustanove “Children and Youth Centre” iz Dimitrovgrada
• Valentin Hristov, ravnatelj škole Lyuben Karavelov iz Dimitrovgrada
• Mariela Petropoulou, zaposlenica škole Lyuben Karavelov iz Dimitrovgrada
• Elenka Ninolova, zaposlenica škole Lyuben Karavelov iz Dimitrovgrada
• Dorina Zhelyazkova, ravnateljica Osnovne škole Aleko Konstantinov iz Dimitrovgrada
• Galina Zhecheva Angelova, zaposlenica Osnovne škole Aleko Konstantinov iz Dimitrovgrada

29.2.2016. - DruštvoBroj čitanja: 767 ... Autor: Radio Moslavina ...