GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

LokoVez


LokoVez_prezentacija.ppt

LokoVez - natječajna dokumentacija.zip

Zaklada Slagalica na poziv Zaklade Sandra Stojić u Kutini je predstavila novi program dodjele financijskih sredstava organizacijama civilnog društva pod nazivom "LokoVez", koji je pokrenula u suradnji sa Zakladom Zamah.
Cilj programa LokoVez je riješiti konkretne probleme u lokalnoj zajednici, mobilizirati lokalne resurse, uključiti i povezati građane te umrežiti poslovni i civilni sektor, istaknula je Jelena Zloić iz Zaklade Slagalica. "Ovo je natječaj za male, lokalne projekte, koji se mogu realizirati na razini 8 mjeseci i kojima se rješava nekakav konkretan problem u lokalnoj zajednici. Mogu se prijaviti sve udruge, ne samo udruge koje rade na razini zajednice, već općenito sve organizacije civilnog društva koje su registrirane na području SMŽ."

Financijska potpora organizacijama civilnog društva kroz program Lokovez će se provoditi u dvije faze. Prva uključuje obuku za prikupljanje sredstava u lokalnim zajednicama za predložene projekte, a druga financijsku podršku Zaklade nakon prikupljanja sredstava u lokalnim zajednicama u omjeru 1:3. "Fond za dodjelu podrške po ovom pozivu Lokoveza je 324 tisuće kn. Natječaj je otvoren 15. Veljače i otvoren je do 15. Ožujka. Rezultate Natječaja očekujemo početkom travnja."

Projekti koji na Natječaju prođu i dobiju financijsku potporu Lokoveza moći će se početi provoditi 1. rujna ove godine. (nb)

 25.2.2016. - DruštvoBroj čitanja: 1077 ... Autor: Radio Moslavina ...