GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

e-programi stručnog usavršavanja u EU projektu POU Kutina


Mogućnosti i prednosti cjeloživotnog učenja u sklopu EU projekta "e-programi stručnog usavršavanja - palijativna skrb" predstavljene su na javnoj tribini u Kutini. POU Kutina i Učilišta Ambitio iz Zagreba u okviru projekta provest će stručno usavršavanje njegovateljica i medicinskih sestara za palijativnu skrb.Vesna Marija Kosovec iz Pučkog otvorenog učilišta istaknula je kako osobe koje već imaju neko zanimanje i završenu školu dodatnim obrazovanjem i usavršavanjem poboljšavaju svoje mogućnosti na tržištu rada. "Kad se završi formalno obrazovanje u srednjoj školi, na fakultetu nije dovoljno jer napredovanjem tehnologije traži se sve više novih iskustva, vještina i znanja. Za to je potrebno usavršavanje i mi nudimo upravo to da se njegovateljice i medicinske sestre još više nadograde u znanjima."

U provedbi ovog projekta za potrebe novih programa stručnog usavršavanja odraslih bit će usvojen i program internetsko učenje za dva nova zanimanja, najavio je Tomislav Pukec, koordinator u provedbi projekta."U sklopu ovog projekta provodimo dva nova programa usavršavanja; njegovateljica s palijativnim pristupom i medicinska sestra za palijativnu skrb. Interes je, za sada, vrlo dobar, oko 10 njegovateljica pokazalo je interes. Zainteresirane njegovateljice mogu se javiti POU Kutina. Bit će upućen i Javni poziv kada će početi i selekcijski postupak. Ovo je pilot projekt i sve je besplatno, od prijevoza, radnih materijala i svega ostalog."

U EU projektu e-programi stručnog usavršavanja – palijativna skrb“ polaznici nastave učit će uz svoja računala kod kuće te će samo morati doći na završne ispite. Ovo je novost u obrazovanju odraslih u Hrvatskoj. (nb)

23.2.2016. - DruštvoBroj čitanja: 1256 ... Autor: Radio Moslavina ...