GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Članovi Kick boxing kluba na prijemu kod gradonačelnika


Sportaši Kick boxing kluba Kutina godinama su u vrhu europskih i svjetskih prvenstava i Kutinčani su već navikli na njihove visoke rezultate. Ono što je manje poznato javnosti je koliko rada i truda tih mladih sportaša stoji iza svakog rezultata, a na današnjem primanju kod gradonačelnika bilo je riječi upravo o tome.  
  


Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić pohvalio je mlade sportaše i njihove posljednje vrhunske rezultate postignute u Karlovcu, te im je uručio prigodan poklon bon za sportsku opremu koja će im dobro doći na natjecanjima koja im predstoje. Trener Kick boxing kluba Kutina Joža Cerovec izvijestio je gradonačelnika i njegove suradnike o radu kluba i rezultatima prisutnih sportaša. Među njima prednjači Gracia Marić, standardna  reprezentativka Hrvatske, juniorska i kadetska prvakinja, koja je na Europskom kupu napravila izvrstan rezultat te ujedno proglašena kao najbolja seniorka prvenstva u light kontaktu. «Njezin proboj već ide u seniorsku konkurenciju koja nosi druge pozicione vrijednosti koje će imati u hrvatskom sportu», ističe trener Cerovec.
 Tu je i Kristijan Podvorac junior s vrijednim rezultatima u juniorskoj kategoriji i dva prva mjesta među seniorima čime je i sam sebe iznenadio kroz teške borbe koje je imao. Ante Opačak pouzdani je senior i reprezentativac Hrvatske, a kao standardnog prvaka očekuju ga i velike borbe na prvenstvu Hrvatske u boksu. Ante ide u daljnju olimpijsku disciplinu što je značajan iskorak borilačkog sporta u Kutini. Ana Marija Čvrk je ove godina imala finalnu borbu do 60 kg u low kicku i drugo mjesto, a obzirom da je radila u višoj težini to je odličan rezultat. Šimun Filipović standardni je vrhunski kadet i više je godina zaredom državni prvak i reprezentativac hrvatske među mlađim kadetima. Njegova sestra Đina Filipović djevojčica je početnica do 25 kg, te osvajačica brončane medalje što će zasigurno za nju biti veliki poticaj. Doris Magdić kadetkinja je s posljednjih polufinala u light kontaktu gdje se vrlo dobro snalazi i također ima vrlo dobar rezultat. Sve u svemu ja kao trener moram biti zadovoljan radom mladih sportaša našega kluba iza kojih stoji veliki rad i odricanje. Gradonačelnik Andrija Rudić zahvalio je sportašima i treneru Joži Cerovcu na osvojenim rezultatima:
«Mi smo već navikli da donosite medalje u Kutinu. Potvrdili ste da ste vrhunski sportaši i mi ćemo vas nastojati podupirati koliko god možemo. Ono što ste vi napravili je jedan od načina kako se promovira grad Kutina i brane njezine boje. Sve što mislite da bi se trebalo napraviti u Kutini imate pravo reći i izboriti se za to. Mi ćemo napraviti sve da vam pomognemo», rekao je gradonačelnik sportašima.
Gracia Marić višestruka prvakinja rekla nam je nešto više o treninzima i pripremama u tom specifičnom borilačkom sportu. «Često se dižemo i u 6 ujutro imamo treninge pa onda u 6 navečer. Između toga škola i obaveze u školi. Nje lako, ali uz dobru volju i ljubav prema onome što radimo i treniramo sve se može. Uz ovaj sport upoznali smo krasne ljude iz raznih zemalja i kontinenata. Puno radimo i zadovoljni smo rezultatima», zaključila je Gracia Marić.  Pred kickboxerima su daljnje pripreme za svjetska i europska prvenstva, a svaka stepenica ka tome predstavlja borbu za ulazak u natjecanje najboljih.(gp/ML)
19.2.2016. - SportBroj čitanja: 1461 ... Autor: Radio Moslavina ...