GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Svečanost obilježavanja 26. obljetnice GO HDZ Kutina


GALERIJA FOTOGRAFIJA Obilježavanje 26. obljetnice HDZ-a Kutina

Stranačkim skupom GO HDZ Kutina obilježio je 26. obljetnicu osnivanja. Svečanosti su bili nazočni predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko te visoki stranački dužnosnici Tomislav Tolušić, Dražen Bošnjaković, Ivo Žinić i Ružica Šimunvić, prva predsjednica tadašnje Skupštine općine Kutina nakon prvih demokratskih izbora.
Svečanost je bila zatvorena za novinare kojima su prije početka proslave obljetnice date kratke izjave. Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a izrazio je zadovoljstvo radom HDZ-a u Kutini. "HDZ je živ, pobjeđuje i gubi, obnavlja se, dolaze novi, mladi ljudi. To je proces, zadovoljan sam. Optužuju me da poistovjećujem stranku i naciju. To je suludo, nema veze. Ali, doista HDZ je najveća i temeljna hrvatska stranka koja je prednjačila u mnogim aktivnostima oko stvaranja države i zašto to ne reći. Naravno, uvažavamo sve ostale stranke. Priznajemo njihov svjetonazor, političke opcije itd. U pluralizmu smo." zaključio je Tomislav Karamarko.
HDZ je u Kutini za područje tadašnje Općine Kutina osnovan je 17. veljače 1990. "Zato je ovo dan utemljeitelja.", istaknuo je Zlatko Babić, predsjednik GO HDZ Kutina i dodao. "Na tim tekovinama i idejama dr. Franje Tuđmana koji je najzaslužniji za stavaranje naše nezavisne Hrvatske gradit ćemo daljnji rad HDZ-a u Kutini. Nastojat ćemo napraviti sve pozitivne promjene da građani Kutine prepoznaju HDZ u kojem su ljudi sposobni i koji mogu vratiti na pozitivan način život i investicije u Kutini i sve ono što je Kutina bila dok je HDZ bio na vlasti u Kutini. Oko ideje kako da unaprijedimo grad okupljamo i naše koalicijske partnere, ponudit ćemo građanima gradonačelnika i novo vodstvo Kutine koje će garantirati razvoj Grada Kutine.", poručio je predsjednik GO HDZ Kutina. (nb)

16.2.2016. - PolitikaBroj čitanja: 2366 ... Autor: Radio Moslavina ...