GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Gradit će se zgrada za hrvatske branitelje


Izgradnja zgrade za stradalnike Domovinskog rata u Kutini sutra bi trebala dobiti podršku kutinskih gradskih vijećnika kojima će biti predložen rebalans proračuna kojim se predlaže ulaganje u projektnu dokumentaciju za ovu zgradu. Ona bi, kako je gradonačelnik Kutine Andrija Rudić već ranije najavljivao, uz stambeno zbrinjavanje stradalnika Domovinskog rata trebala riješiti i prostore društvenih i javnih sadržaja za sve građane, točnije novog prostora Knjižnice i čitaonice, te multimedijalnog regionalnog centra za cjeloživotno učenje.
  Kako je istaknuo Rudić najavljujući sutrašnju sjednicu Gradskog vijeća, izrada glavnog projekta vrijedna je oko 600.000 kn i preduvjet je za daljnje aktivnosti. »Nedavno sam bio kod župana Sisačko moslavačke županije Ive Žinića koji nam je obećao financijsku potporu od 200.000 kn. Grad Kutina također bi sudjelovao s 200.000 kn, kao i treći izvor s kojim smo u dogovoru». Rudić podsjeća na sastanak svih političkih opcija iz Gradskog vijeća s predstavnicima Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata kada su svi bili jednoglasni oko potrebe za tim projektom koji ne bi smio biti predmet politiziranja.
  «Drago mi je da možemo pokrenuti ovaj društveno koristan projekt», zaključuje gradonačelnik dodajući da se uz ovaj projekt radi na još jednom, za društvenu zajednicu značajnom projektu, a to je revitaliziranje kampa Malog Lošinja. «Grad je godinama zanemarivao ovaj problem svoga vlasništva, bilo je tada govora i o njegovoj prodaji. Ono što mi predlažemo je stvaranje uvjeta i ulaganje u kamp Čikat gdje smo i suvlasnici s Općinom Velika Ludina, Gradom Popovača i drugima i gdje rješavamo imovinsko pravne odnose. «Želimo omogućiti Kutinčanima da ljetuju u Malom Lošinju pod povoljnijim uvjetima, želimo ulaganja u kamp i dosljedno radimo na ostvarenju toga cilja» zaključuje gradonačelnik najavljujući teme sutrašnje sjednice.  (gp/ML)
    


3.2.2016. - DruštvoBroj čitanja: 1635 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS