GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Dječji vrtić, zimska služba, Mali Lošinj, zgrada na trgu


 Vijećnici u Gradskom vijeću Kutine iz redova HDZ-a na konferenciji za novinare izrazili su nezadovoljstvo što su njihovi zahtjevi za raspravu o radu zimske službe i događanjima u Dječjem vrtiću uvrštene kao posljednje točke dnevnog reda sutrašnje sjednice Gradskog vijeća Kutine.    Zlatko Babić, gradski vijećnik i predsjednik HDZ-a Kutina izrazio je i razočaranje što na sjednicu Gradskog vijeća nije pozvana ravnateljica Dječjeg vrtića. "Ovdje koristimo medije kao vrstu pritiska na predsjednika Gradskog vijeća da pozove ravnateljicu Dječjeg vrtića Jasnu Borovnjak da sudjeluju u raspravi o Dječjem vrtiću. Smatramo da ta točka i rasprava jedino imaju smisla ako je prisutna ravnateljica Dječjeg vrtića koja je aktivni sudionik u svim ovim događanjima vezanima uz Dječji vrtić."
    Zlatko Babić dodao je kako gradska vlast nije osmislila i pokrenula ni jedan novi projekt te je pozvao gradonačelnka da dovrši projekte koje je započela prethodna vlast, magistralni vodovod, kanalizacije i stanove za branitelje.    Gradski vijećnik Robert Kolenc zbog urušavanja pozornice upozorio je na neodgovorno upravljanje gradskom imovinom te je kritizirao i upravljanje Komunalnim servisima i rad zimske službe gradske tvrtke. "Svi smo bili svjedoci da su županijske, čak i pojedine gradske ceste bile dosta dobro očišćenje iako bi se u gradskim i prigradskim naseljima mogao podignuti nivo kvalitete čišćenje snijega. Ne možemo ne primjetiti da su gradski nogostupi i gradska parkirališta bila, ustvari uopće nisu bili očišćeni. Ne može se reći da su bili očišćeni, nego su bili potpuno neočišćeni."
        Robert Kolenc prigovorio je načinu upravljanja gradskom imovinoma što se čita i u nalazu revizora za prošlu godinu „da se prema gradskoj imovini ne odnosi na dobar način“.    Vijećnik Mario Vidović podsjetio je kao je bilo najavljeno da će građani ljetovati u kutinskom odmaralištu na Malom Lošinju. "HDZ je prepoznato da postoji namjera Malog Lošinj od strane grada i da je to jedini pravi cilj ove vlasti u vezi odmarališta Malog Lošinja. U četvrtak je ponovo na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća tema Mali Lošinj i uvjereni smo da se priprema nešto što nije u korist ljetovanja građana Kutine na Lošinju ovog ili nekog idućeg ljeta. Zašto se građanima Kutine ne kaže istina da zaborave Mali Lošinj."    Na sjednici Gradskog vijeća najavljen je i prvi rebalans proračuna u stavci koja se odnosi na projekt izgradnje multimedijalne zgrade na trgu, istaknuo je vijećnik Branko Marijanović. "Čini mi se da smo sve bliže istini da na trgu neće biti nova gradska knjižnica, ali vjerojatno ni multimedijalni prostor. Nakon dvije godine pričanja o izgradnji zgrade na trgu još uvijek, nažalost, nije potvrđeno idejno rješenje zgrade multifunkcionalne zgrade na trgu ni način financiranja njene izgradnje."
    Branko Marijanović prigovorio je što gradska uprava nije povukla sredstva od Ministarstva branitelja i započela gradnju stanova za preostale nezbrinute kutinske stradalnike Domovinskog rata. HDZ stoga poziva gradonačelnika i njegove suradnike da pristupe gradnji stanova za branitelje i projekt prilagode realnim uvjetima i braniteljima prihvatljivo rješenju.   (nb)3.2.2016. - PolitikaBroj čitanja: 1659 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS