GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Priopćenjem na priopćenje


Priopćenje HSLS-a Kutina bio je nemušti pokušaj obrane, ističe se u novom priopćenju članova GO SDP Kutina. „HSLS i HDZ stavili su se u obranu maltretiranja zaposlenika Dječjeg vrtića od strane rukovodeće strukture.“, tvrdi se u priopćenju iz SDP-a te se dodaje kako je to ocijenio i Sindikat EKN u svom očitovanju.
    Članovi GO SDP Kutina u priopćenju dodaju kako su HSLS Kutina i HDZ Kutina javno podržale „nepravednu diskvalifikaciju kandidata na natječaju za posao u Dječjem vrtiću Kutina i podržale su predlaganje kandidata koji ne zadovoljava uvjete natječaja. Te dvije stranke stavile su se na stranu nepotizma jer je ravnateljica htjela zaposliti vlastitu kćer, što je nedopustivo. SDP se oštro svemu tome suprotstavlja.“, naglašava se u priopćenju SDP-a.
    Članovi GO SDP Kutina u priopćenju podsjećaju Davora Kljakića, predsjednika HSLS-a Kutina kako je „na najtransparentniji način zaposleno 11 novih djelatnika u Dječjem vrtiću Kutina, na čemu su inzistirali članovi Upravnog vijeća imenovani od strane Gradonačelnika i tako najbolje pokazali kakvu politiku SDP želi voditi. Upravo sve suprotno tome podržali su na svojoj tiskovnoj konferenciji s ravnateljicom gospodin Kljakić i gospodin Babić.“
    U nastavku priopćenja članovi GO SDP Kutina izražavaju potporu svim odlukama Upravnog vijeća „koje su donesene na temelju jasnih kriterija, a takva je i odluka u Sportskome centru na koju se odnosi blato koje pokušava baciti gospodin Kljakić, a s kojim je potpuno promašio i pokazao da ga zanima samo politiziranje i manipuliranje.“
    U priopćenju iz SDP-a Kutina pojašnjava se kako je „U vrlo politički raznolikom sastavu Upravnog vijeća Sportskog centra u kojem sjedi i jedan član HDZ-a, odluka o zapošljavanju donesena jednoglasno, sa svih 5 glasova ZA. Članovi GO SDP Kutina iznose tvrtku kako je „njegova supruga zaposlena u Moslavina plinu d.o.o. tvrtki kojoj je tada vlasnik bio Grad Kutina. Također, zanemaruje činjenicu da je upravo u vrijeme njegovog članstva u Upravnom vijeću osoba koja je povezana s njim obavljala određene poslove za Dječji vrtić. Zanemaruje činjenicu da je dijete visokog dužnosnika njegove stranke zaposleno u gradskoj upravi neposredno prije izbora 2013. godine i da je tada SDP reagirao, ali ni glasa nije bilo od gospodina Kljakića kojemu se moralni orijentir naglo probudio 2014. godine. Prije samo tri godine HDZ i HSLS radili su što su htjeli po gradskim ustanovama i gradskim poduzećima i to dugih 20 godina. Gradski proračun bio je u debelom minusu i dugovima, maleni broj odabranih bio je pretplaćen na poslove plaćene iz Proračuna, objekti škola i vrtića su zapušteni, a zapošljavali su se samo i isključivo politički podobni, članovi obitelji, kumovi i svi povezani sa privatnim interesima. To je vrijeme zauvijek prošlo.“, poručili su na kraju priopćenja članovi GO SDP Kutina.


21.1.2016. - PolitikaBroj čitanja: 1678 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS