GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Stanje se postupno normaliziraGALERIJA FOTOGRAFIJA Rad zimske službe 7. siječnja 2015.

Jučer od 16 sati do jutro u 5 sati na području Grada Kutine palo je 30 cm novog snijega. Sve ekipe zimske službe čišćenje prometnica započele su jučer oko 23 sata. Vozač ralice Momčilo Abramović radio je cijelu noć i danas cijeli dan."Počeli smo čistiti u 23 sata jučer, za volanom smo više od 12 sati. Šta možemo, snijeg je zapao moramo očistiti ljudima da mogu na posao, u trgovinu po kruh. Sad je teže odgurivati, jer nemamo gdje više snijeg maknuti, treba duplo više vremena da se očisti. Očistio sam ovaj dio u Kutinskoj Slatini, sad idem dalje pomoći gdje dečki ne mogu sami sve očistiti."    Gradonačelnik Andrija Rudić i Darko Došen, voditelj zimske službe koncesionara Lonja-Strug obišli su prometnice u nadležnosti grada. Darko Došen izvijestio je o aktivnostima zimske službe…"Jučer oko 23 svih 6 jedinica za čišćenje krenulo je u raljenje snijega koji je pao u obilnim količinama, 30 cm do jutros. Odrađeno je oko 75% do poslijepodne, sad se čiste Mjesni odbori. Uvijek se može bolje, ali obilna je količina snijega i mislim da smo odradili dobro, da su svi sretno stigli na posao, i prva i druga smjena i da nije bilo prometnih nezgoda, to je najvažnije. Odradili smo sve u zakonskim rokovima i osigurali smo prohodnost."

    S obzirom na veliku količinu novog snijega gradonačelnik Kutine izrazio je zadovoljstvo radom zimske službe te je zamolio građane za razumijevanje za dijelove županijskih cesta koje nisu u nadležnosti Grada Kutine…"Sinoć kada smo vidjeli kako je snijeg počeo padati ujutro smo očekivali probleme jer je intenzitet snježenja bio takav da ralice jednostavno nisu mogle sve očistiti. Radili su cijelu noć i s određenih prioriteta smo jedinice prebacivali na druge prioritete kako bismo osigurali što je moguće normalnije funkcioniranje grada. Moram reći da nemam prigovora na rad zimske službe od kako su prije pet dana preuzeli taj posao. Naravno, uvijek ima problema i normalno je da su građani nezadovoljni dijelom posla koji je u nadležnosti grada. Ali, moram reći da smo ispred rokova koji su propisani pravilnicima i zakonima. Stalno obilazimo teren kako bismo bili efikasniji i građanima omogućili da mogu doći tamo gdje trebaju. Na županijskim cestama se pojavljuju problemi na koje se žale građani, ali to se događa u ovakvim uvjetima. U kontaktu smo sa ŽUC-om i intervenirali smo na nekoliko mjesta kako bi se otvorio put za gradske ralice da mogu doći npr. na Gojlo, Mišinku… Puno je dionica gdje treba prvo proći županijska ralica da bi mogle naše prošle. Stanje na županijskim cestama na nekim dijelovima nije najbolje kako bi u višim naseljima došle naše ralice. Županijske ulice su u nadležnosti Županije, gradske ulice su sve u stanju prohodnosti i sad rješavamo zadnje probleme. Nadam se da će građani biti zadovoljni što smo i prije zakonskog roka uspjeli sve ceste učiniti prohodnima."

    Zimske službe na području Grada Kutine nastavljaju s čišćenjem prometnica, nogostupa i parkirališta te se očekuje kako će stanje biti normalizirano u rokovima propisanima zakonom.  (nb)7.1.2016. - GospodarstvoBroj čitanja: 2066 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS