GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

O zapošljavanju u Dječjem vrtiću u Kutini


Ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina Jasna Borovnjak, predsjednik HDZ-a Kutina Zlatko Babić i predsjednik HSLS-a Kutina Davor Kljakić na zajedničkoj su konferenciji za novinare prozvali gradonačelnika Kutine za zloupotrebu položaja prilikom zapošljavanja u Dječjem vrtiću.
    Ravnateljica Dječjeg vrtića nedavno je na internetskim blogovima i portalima na 12 novinskih kartica izvijestila o zapošljavanjima u protekle dvije godine.
    Tim povodom HDZ Kutina organizirao je konferenciju za novinare kako bi skrenuo pažnju građanima na ovu pojavu koja je već postala praksa, rekao je Zlatko Babić, predsjednik HDZ-a Kutina."HDZ Kutina smatra da je Dječji vrtić, zadnje mjesto, zadnja ustanova gdje bi se trebala politika petljati, a posebno u ovom stručnom dijelu, kao što je zapošljavanje odgajateljica, tj. teta na čije bi zapošljavanje trebala utjecati struka i ravnateljica kao odgovorna osoba. Pozdravljamo i zahvaljujemo ravnateljici Dječjeg vrtića na hrabrosti što je objavila pismo, da je javno obznanila ono na što je HDZ upozoravao u protekle dvije godine, a to je politički nepotizam i pritisak na ravnateLje ustanova od strane gradonačelnika. Ovakav način rada, što god rekao, nikada nije bio poznat u prethodnoj vlasti. Nije, nikada nije bilo utjecaja politike na zapošljavanje odgajatelja u Dječjem vrtiću Kutina."

    HSLS je bezbroj puta upozoravao na nepotizam kod zapošljavanja u gradskim ustanovama u protekle dvije godine, istaknuo je Davor Kljakić, predsjednik HSLS-a."HSLS Kutina je zgrožen posljednJim događajima vezanim uz nepotizam i političko pogodovanje pri zapošljavanju od strane gradonačelnika, a koje je u svom pismu javno obznanila ravnateljica Dječjeg vrtića . Mi smatramo da svi građani ovoga grada trebaju biti ravnopravni i imati iste mogućnosti prilikom zapošljavanja."

    Jasna Borovnjak, ravnateljica Dječjeg vrtića na konferenciji za novinare ponovila je kako se u protekle dvije godine u Dječjem vrtiću zapošljavalo pod političkim utjecajem. Priznala je kako je trebala ranije reagirati."Vezano za zadnji natječaj gradonačelnik je ponovo imao zahtjeve za zapošljavanjem osoba koje su iz političkih stranaka vladajuće koalicije ili su njihova djeca, svi nisu ispunjavali tražene uvjete. Iz tih razloga na natječaj se odlučila javiti moja kćer koja je ispunjavala sve uvjete za radno mjesto i upućena je sa HZZ-a kao nezaposlena osoba. S obzirom da me gradonačelnik proziva za nepotizam koji neće tolerirati bilo bi dobro da upozna potpuno značenje te riječi i što je onda zapošljavanje osoba koje on traži. U prijedlogu kandidata vezanom za natječaj predlagala sam i opciju prema kojoj se primaju osobe s uvjetima, a bez ikakvih političkih ili rodbinskih veza."

    Ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina te predsjednici HDZ-a Kutina i HSLS-a Kutina sa zajedničke konferencije za novinare pozvali su da se provjeri zakonitost postupaka u Dječjem vrtiću. (nb)
7.1.2016. - PolitikaBroj čitanja: 2039 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS