GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Korak naprijed


GALERIJA FOTOGRAFIJA Završna konferencija EU projekta Korak po korak do održivog razvoja Kutine

Zaklada Sandra Stojić na završnoj je konferenciji predstavila provedbu projekta „Korak po korak do održivog razvoja Kutine“. Biserka Stojić, predsjednica Zaklade istaknula je kako su partneri u projektu bile udruge Izazov i Impetu, Zajednica Talijana Dante Moslavina i Zajednica tehničke kulture Kutine, a suradnici su bili Razvojna agencija Mravi i Grad Kutina.
U okviru projekta provedena je edukacija te je održan čitav niz radionica sa djecom, mladima i građanima. Posebno su bile zapažene radionice Udruge Izazov u okviru Ljetne razbibrige te radionice u Tehničkoj školi i osnovnim školama koje su provele Zaklada i Zajednica tehničke kulture.
Suzana Fehlen, voditeljica projekta istaknula je kako je izrađena i Strategija društvenog razvoja Kutine koja je predstavljena na završnoj konferenciji. "Strategija je napravljena sa svim udrugama civilnog društva koje su izrazile želju za suradnju. Strategija je utvrdila slabe točke u radu udrugu, a to je da nismo organizirani i lokalno ne djelujemo zajednički. Naglasak je strategije da se različite organizacije civilnog društva povežu, potražimo zajedničke točke i u suradnji i partnerstvu projekte apliciramo na EU fondove fondove. To nam daje snagu i to je ono što Europa traži."

Zaklada Sandra Stojić i udruge uključene u projekte izrazile su spremnost za nastavak suradnje te su pozvale sve udruge građana na suradnju kako bi svojim djelovanjem i projektima unaprijedili društveni i ukupno razvoj Grada Kutine. Kroz projekt Korak po korak do održivog razvoja pokazalo se da građani Kutine imaju ideja te da su kroz projekt stekli i nova znanja i vještine za uspješno privlačenje novca za financiranje projekata iz nacionalnih i EU fondova. (nb)

29.12.2015. - DruštvoBroj čitanja: 1513 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS