GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Bonifacijev Božić u ZbjegovačiGALERIJA FOTOGRAFIJA Izložba jaslica u Zbjegovači

Družba sinova Bezgrješne - Kuća brata Ivana Bonifacija iz Kutine u suradnji s OŠ Banova Jaruga i ove je godine pripremila Bonifacijev Božić u Zbjegovači i izložbu jaslica u školi u rodnom mjestu Ivana Bonifacija Pavletića.

Učenici kutinskih škola tradicionalno izrađuju jaslice za ovu posebnu izložbu u Zbjegovači.

Družba sinova Bezgrješne poznata je po izložbi jaslica u Saronnu. Jaslice simboliziraju i brigu o potrebitima o kojima na poseban način brinu braća iz Družbe kojoj je pripadao i Bonifacije.
Svi učenici područne škole Zbjegovača sa svojom učiteljicom Sanjom Rašo Čar pripremili su program u kojem je sudjelovala i Jasna Popović Poje, književnica za djecu iz Novske. Predstavljena je i knjiga Bonifacije, sin Bezgrješne, koju je napisala Sonja Tomić.

Učenicima koji su izradili najuspjelije jaslice dodijeljene su nagrade. U ime Družbe koja na osobit način štuje i pronosi glas o dobroti Brata Bonifacija, svima je zahvalio pater Mariano Passerini, voditelj Kuće brata Ivana Bonifacija. Duh Božića iz male seoske škole u Zbjegovači neka svima donese radost, mir i ljubav - poručili su na kraju svi sudionici programa u Zbjegovači.

21.12.2015. - DruštvoBroj čitanja: 1551 ... Autor: Radio Moslavina ...