GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Betlehemsko svjetlo mira - u Gradskoj vijećnici

Gradsko vijeće Kutine jučer je održalo posljednju sjednicu Gradskog vijeća u ovoj godini. Izviđači izviđačkog Odreda Betlehem u Gradsku su vijećnicu unijeli Betlehemsko svjetlo mira koje je u Zagrebačku katedralu stiglo iz Beča. Kutinski izviđački odred Betlehemsko svjetlo mira tradicionalno unosi i u Sisačko moslavačku županiju. Odred Ježići na čijem je čelu Luka Milosavljević uputili su u svojoj čestitci najljepše želje mira, nade i ljubavi svim građanima Grada Kutine, kao i kutinskim gradskim vijećnicima.
 


Na jučerašnjoj sjednici svoj je vijećnički mandat aktivirala Biserka Stojić, sada bivša predstavnica HSLS-a, koju je na tom mjestu zamjenjivao stranački kolega Miroslav Šnjarić. Biserka Stojić ubuduće će djelovati u Gradskom vijeću kao nezavisna vijećnica.
 


Vijećnici su na jučerašnjoj sjednici raspravljali «s manje žuči» nego obično. Razlog tome je dnevni red koji je bio više tehničke prirode, kao i izostanak nekoliko vijećnika. Budući da je proračun izglasan na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća rebalans proračuna bilo je zapravo usklađivanje oko kojega nije bilo značajnije rasprave. Vijećnicima je prezentiran prijedlog Akcijskog plana smanjenja emisije PM 10 koji je prezentirala Marija Deanović iz tvrtke IRI iz Siska, dok je Mladen Lisak prezentirao odluku o visini izmjena spomeničke rente.

Vijećnici su upoznati i s programskim i financijskim radom Savjeta mladih na čijem je čelu Zlatko Podhraški. Gradonačelnik Andrija Rudić pohvalio je suradnju sa Savjetom mladih predstavljajući ih kao aktivno savjetodavno tijelo Grada čije je prijedloge ocijenio konstruktivnima i korisnima za život mladih u Kutini.  Alen Kos iz VPŠ Libertas u Kutini predstavio je realizaciju studijskih programa VPŠ Libertas, dok je zamjenik gradonačelnika Damir Petravić u kratkim crtama rezimirao stanje sustava civilne zaštite na području Grada Kutine za prošlogodišnje razdoblje.
 

 

Petravić je izvijestio vijećnike i oko situacije u odmaralištu Mali Lošinj kojemu bi se Kutinčani rado vratili. Pravna zavrzlama oko vlasništva s Hostinom i drugi imovinsko pravni odnosi, kao što je javnosti već poznato, onemogućili su ljetovanje u popularnom odmaralištu. Grad Kutina, kako je rečeno, bori se svim pravnim sredstvima da se odmaralište obnovi i Kutinčani vrate u Mali Lošinj. «Nekoliko pravnih bitaka smo dobili i na tome radimo i dalje», rekao je zamjenik gradonačelnika Damir Petravić. Prodaja Malog Lošinja ili odustajanje od njega ne dolazi u obzir, zaključio je na kraju gradonačelnik Kutine.(gp/ML)

 


18.12.2015. - PolitikaBroj čitanja: 1041 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS