GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

HDZ upozorava: II. izmjene Proračuna 2015. nepravilne


 U službenim novinama Grada Kutine objavljene su druge Izmjene proračuna Grada Kutine za 2015. godinu za koje vijećnici nisu glasali. Upozorili su to vijećnici HDZ-a na konferenciji za novinare.
    Zlatko Babić, predsjednik HDZ-a Kutina dodao je kako amandmani stranaka iz oporbe na druge izmjene nisu prihvaćene, ali su prihvaćeni amandmani nezavisnih vijećnika. "Amandmani nezavisnih vijećnika odnosili su se na povećanje ulaganja u Dječji vrtić Kutina i opravdani su. Gradonačelnik je prihvatio te amandmane i pri glasanju za rebalans proračuna izglasali su ih i vijećnici. Objavom drugih izmjena Proračuna za 2015. u službenim novinama vidljivo je da ti amandmani za koje je dana suglasnot nisu uvršteni u rebalans proračuna."    Zlatko Babić izrazi je sumnju kako je riječ o pogreški te je izrazio čuđenje da je predsjednik Gradskog vijeća potpisao izmjene koje nisu izglasane na sjednici. Predsjednik HDZ-a Kutina dodao je kako je njegova dužnost upozoriti građane na ovakav rad te je izvijestio kako je ovaj slučaj prijavljen i državnoj upravi.
T120 Zlatko BABIĆ
(Donošenje proračuna za 2015. godinu početkom ove godine također smo prijavili državnoj upravi da nije u skladu s propisima. Ali, državna uprava je samo zatražila dodatnu dokumentaciju i cijelu godinu nije odgovorila. Tako da nema nekog smisla žaliti se državnoj upravi. Odnosno, jedini koji mogu pomoći da se stane na kraj ovakvom radu su građani na idućim lokalnim izborima.)

    Uoči nove sjednice Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati o Prijedlogu gradskog proračuna za 2016. Godinu vijećnici HDZ-a ocijenili su kako se sredstva iz proračuna koriste netransparentno i nenamjenski te su upozorili na stalno povećanje troškova na plaće zaposlenih.
(nb)

9.12.2015. - PolitikaBroj čitanja: 1388 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS