GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

HSLS predlaže amandmane na Prijedlog proračuna


HSLS Kutina podnio je amandmane na Prijedlog proračuna Grada Kutine za 2016. godinu o kojem će raspravljati Gradsko vijeće na sjednici u četvrtka. Najavio je to na konferenciji za novinare Davor Kljakić, gradski vijećnik i predsjednik HSLS-a Kutina. „Nudili smo suradnju gradonačelniku, jer želimo dati svoj doprinos u donošenju dobrog proračun za Grad Kutinu. Gradonačelnik nije prihvatio ponudu HSLS-a. Novac iz proračuna troši se netransparentno te se grad Kutina ne razvija u ispravnom i željenom smjeru“, rekao je predsjednik kutinskog HSLS-a. "Prijedlog proračuna za 2016. je nerealan. Nije razvojan, jer ne vidimo nove investicije. Prihodi su nerealno planirani zato što nisu ostvariti. Planirano je novo zaduživanje, novi kredit od 6,1 mil. kn. Smatramo da je novo zaduživanje Grada moguće, ali samo za nove investicije, nove projekte i novo zapošljavanje. Za sve ostalo smo protiv bilo kakvog zaduživanja."

    HSLS Kutina predlaže i smanjenje rashoda otpuštanjem, kako kažu, politički zaposlenih te se zalažu da zamjenici gradonačelnika budu isključivo volonteri. „Vlas u Gradu Kutini nema koncepta i ne upravlja krizom.“, naglasio je Davor Kljakić te je dodao da HSLS predlaže da se u proračunu više sredstava osigura za gospodarstvo i socijalu."HSLS smatra da u okruženjem koje je teško u SMŽ i Hrvatskoj, sve je potrebno koncentrirati na ključne stvari; gospodarstvo, sva sredstva treba grupirati i usmjeravati u investicije u poslovnim zonama. Ulaganja u vrtiće i škole te dodatno ulaganje u zdravstvo. HSLS je podnio amandman i traži dodatnih 300 tisuća kn za drugi tim hitne pomoći. Sve ostalo smanjiti i preusmjeriti u gradnju vodovoda Kutina – Ilova – Banova Jaruga. HSLS predlaže subvencije 50% za nabavu udžbenika za sve učenike osnovnih škola, kao i prošle godine za tu namjenu tražimo milijun kn. Treće, HSLS predlaže povećanje pomoći za socijalno ugrožene građane."

    HSLS Kutina će uoči Božića tradicionalno obići socijalno ugrožene građane i darivati im Božićnu košaricu, najavio je Željko Antolović. "Riječ je o malom znaku pažnje koji ljudima jako puno znači. Ove godine akciju ćemo provesti 20. Prosinca i pripremili smo 50-ak paketa koje će naši članovi darovati socijalno ugroženim sugrađanima, a pripremili smo i pakete za djecu. Sve to smo financirali sami uz pomoć nekih donatora."

    Na kraju konferencije za novinare HSLS-a Kutina predložio je da se odrede prioriteti i ukinu manje važni projekti te da se novac u proračunu preusmjeri u razvoj gospodarstva.


8.12.2015. - PolitikaBroj čitanja: 1028 ... Autor: Radio Moslavina ...