GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Dani repušničke kultureGALERIJA FOTOGRAFIJA 85 godina KUD-a Repušnica
 
DANI REPUŠNIČKE KULTURE

KUD Repušnica organizirao je petu godinu zaredom manifestaciju Dani repušničke kulture kojom je ove godine obilježeno 85 godina KUD-a Repušnica i 35 godina neprekidnog rada. Tom je prigodom promovirana i fotopublikacija Narodno ruho Repušnice.
    Sanja Durbek predsjednica KUD-a zahvalila je svim članovima KUD-a i svima koji su pomogli u njegovom radu na očuvanju tradicije i baštine Repušnice. KUD Repušnica ove je godine imao više od 30 nastupa te se ističe i u organizaciji Repušničkih susreta i Dana repušničke kulture. KUD je kroz desetljeća rada pronosio ime Repušnice, Kutine i Moslavine u Hrvatskoj, ali i u Europi. Na povijest KUD-a Repušnica podsjetio je Dragutin Pasarić. O važnosti rada KUD-a Repušnica govorili su Katarina Brkić, Ivan Brkić, Damir Petravić, zamjenik gradonačelnika Kutine, Željko Lenart direktori TZ SMŽ i Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu.
    Vrijedni članovi KUD-a Repušnica, ponajprije Maja Dobranić i Sanja Durbek pripremile su i fotopublikaciju Narodno ruho Repušnice u kojoj su predstavljene narodne nošnje Repušnice. Slavica Moslavac, etnologinja i ravnateljica Muzeja Moslavine uz asistenciju članova KUD-a Repušnica u etno reviji predstavila je narodne nošnje iz publikacije i na pozornici. U programu Dana repušničke kulture nastupile su sve sekcije KUD-a i mještani Repušnice koji su za ovu večer pripremili svoje točke. Ugodno su iznenadili Krovopokrivači, tamburaški sastav obitelji Novosel i Tena Grgić koja je izvela irski ples. (nb)


7.12.2015. - KulturaBroj čitanja: 1305 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS