GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Udruga OSI obilježila Dan osoba s invaliditetomGALERIJA FOTOGRAFIJA Udruga OSI Kutina obilježila svjetski Dan osoba s invaliditetom

 Udruga OSI Kutina svjetski Dan osoba s invaliditetom obilježila je danas posjetom svojim teže pokretnim ili nepokretnim članovima. Volonteri Udruge, osobni asistenti posjetili su 25 obitelji te su im darovali tzv. životne pakete. „Nemamo što slaviti, ali obilježavamo Dan osoba s invaliditetom i ponosni smo što je jedan dan u godini posvećen osobama s invaliditetom.“, rekla je Jozefina Kranjčec, predsjednic Udruge OSI. "Našim članovima čak i nije bitan ni taj životni paket, ni koliko on vrijedi. Njima je bitno da im netko dođe, da znaju da na njih netko misli i da nisu zaboravljeni od društva i lokalne zajednice u kojoj žive i kojoj pripadaju."

    Integracija osoba s invaliditetom u društvo i sve aspekte života u lokalnoj zajednici, dostojanstvo i poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom cilj je svih aktivnosti i projekata Udruge osoba s invaliditetom Kutina"Mi kao Kutina moramo biti relativno zadovoljni, osim s pristupačnosti koja još uvijek nije zadovoljavajuća. To moramo s našim Gradom i gradskim ocima riješiti da javne ustanove budu više pristupačne i zgrade kao što je kino u kojeg bi vrlo rado išle osobe s invaliditetom, ali ne mogu. Ove smo godine povećale socijalne usluge za 11 osobnih asistenata, imat ćemo ih ukupno 22. Povećali smo uslugu pomoćnika u nastavi pa ih umjesto 15 imamo 26. Povećali smo usluge i poludnevnog boravka… radimo, trudimo se da osoba s invaliditetom olakšamo i uljepšamo život."
    Volonteri Udruge OSI, osobni asistenti u posjetu teže pokretnim ili nepokretnim članovima obavijestili su ih i o aktivnostima Udruge te su naglasili kako je Udruga OSI tu da im na vrijeme da upute i učini dostupnim sve informacije gdje, kada i kako ostvariti zajamčena prava osoba s invaliditetom. (nb)
3.12.2015. - DruštvoBroj čitanja: 1404 ... Autor: Radio Moslavina ...