GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Štand dobrote na Gradskoj tržnici Kutina za tople obroke za sve učenike u HrvatskojKomunalni servisi i Udruga Portal dobrote u srijedu na Gratskoj tržnici Kutina otvaraju Štand dobrote u okviru akcije „Da ni jedno dijete ne bude gladno“. Cilj je akcije svoj djeci u školama u Hrvatskoj osigurati topli obrok.    Prošle godine u javnost je izašla priča o djeci čiji roditelji nisu socijalni slučajevi, a ipak nemaju dovoljno novca za plaćanje obroka u školama za svoju djecu. Kutinčanke Sanja, Josipa i Tanja Bijonda i njihova prijateljica Petra Mikić iz Udruge Portal Dobrote nakon akcije Kruh za poslije,  pokrenule su novu humanitarnu akciju za tople obroke u školama za sve učenike, rekla je Josipa Bijonda."Prošle godine u javnosti je odjeknula priča o slučajevima gladne djece u školama. Mi smo reagirale i pokrenule akciju „Da nijedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“. Ministarstvo socijalne politike mladih je prepoznalo problem i poduprlo projekt. Nažalost, neke škole nisu ušle u projekt zbog nekih razloga i još uvijek postoji potreba za prikupljanjem donacija za tople obroke za učenike u školama i zato sa Gradskom tržnicom Kutina proširujemo akciju i otvaramo prvi Štand dobrote."

    Iz Portala dobrote zahvaljuju Komunalnim servisima Kutina na prijedlogu za proširenje akcije otvaranjem štandova dobrote. Prvi štand dobrote bit će otvoren u srijedu na Gradskoj tržnici Kutina, a u akciji će sudjelovati prodavači i kumice sa tržnice te se očekuje sudjelovanje kupaca i građana. Kako je organiziran Štand dobrote pojasnila je Milanka Kurečić iz Komunalnih servisa."Cijela je akcija zamišljena tako da vlasnici OPG-a koji svoje proizvode prodaju na gradskoj tržnici Kutina doniraju svoje proizvode u vrijednosti 10 kn na štand dobrote. Građani i kupci u Kutiju dobrote priložit će minimalno 10 kn i sa Štanda dobrote izabrati jednu od donacija domaće hrane naših prodavača sa tržnice. Cilj nam je da mjesečno osiguramo tople obroke za 10 učenika. U prosjeku topli obrok u školama košta u prosjeku 9 kn, zato smo se odlučili za donacije od 10 kn. Nažalost, vrlo je često da djeca za koje mi skupljamo za topli obrok u školama da im je to jedini obrok u danu kojeg dobiju."

    Manuela Vukelić Vlajsović, direktorica Komunalnih servisa Kutina koja je začetnica ideje o Štandu dobrote istaknula je kako se kroz akciju žele promovirati i proizvođači domaće hrane „S njive na stol“ te ukazati na važnost pravilne prehrane osobito za djecu."Zahvaljujemo se Portalu dobrote što je prihvatio našu ideju da se Gradska tržnica Kutina uključi u akciju „Da nijedno dijete ne bude gladno“. Zahvaljujem se i svim poljoprivrednim proizvođačima koji će se uključiti u ovu akciju. Pozivam sve građane da svake srijedu, a posebno ove srijede 25. studenog dođu i podrže našu akciju koja počinje na Gradskoj tržnici Kutina gdje otvaramo prvi Štand dobrote zajedno sa našim kutinskim curama."

    Prvi štand dobrote za tople obroke za sve učenike u školama u Hrvatskoj bit će otvoren u srijedu u 10 sati na Gradskoj tržnici Kutina. (nb)
23.11.2015. - DruštvoBroj čitanja: 1685 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS