GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Skupština Gradova prijatelja djece u Zagrebu
U vijećnici Skupštine Grada Zagreba održano je godišnje Savjetovanje koordinatora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ na kojem su sudjelovali i Kutinčani. Savjetovanje je održano povodom obilježavanja 20. studenoga – dana UN –ove Konvencije o pravima djeteta. Program Gradovi i općine – prijatelji djece primjer je dobre prakse u provedbi UN-ove Konvencije o pravima djeteta na lokalnoj razini. Grad Kutinu predstavljali su Jasminka Molnar, pročelnica za društvene djelatnosti, Renata Vlahek, voditeljica Koordinacijskog odbora Kutina-grad prijatelj djece, Leonida Rožanković i Pamela Hamzić, vježbenice u Odjelu za društvene djelatnosti.
U okviru Savjetovanja sudionici su upoznati s  Nacionalnim indikatorima dobrobiti za djecu u Republici Hrvatskoj uz uvodno izlaganje dr.sc. Arijane Mataga Tintor, članice radne skupine Ministarstva socijalne politike i mladih za izradu indikatora dobrobiti za djecu. Savjetovanje je bilo u znaku prezentiranja primjera dobre prakse iz 15 gradova – prijatelja djece. Voditeljica Koordinacije Kutina grad prijatelj djece Renata Vlahek predstavila je za grad Kutinu Ljetnu razbibrigu kao jedan od održivih projekta koji je započeo 2011. godine i još uvijek se aktivno provodi i svako ljeto privlači veliki broj roditelja i djece predškolske i školske dobi.  U svečanom dijelu Savjetovanja dodijeljene su povelje, pohvale i zahvalnice za Naj – akcije za djecu u 2015.godini.
Grad Kutina ponosan je na pohvalu za uzorno provedenu akciju „PRAZNIK OBITELJI - IGROM DO ZDRAVLJA“ održanu uz Majčin dan, Dan obitelji i Međunarodni dan zdravih gradova. Ove godine prestižne naslove Gradova i općina – prijatelja djece dobili su Grad Lipik, Solin i općina Vidovec.


23.11.2015. - DruštvoBroj čitanja: 840 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS