GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

M 18 – nada i radost
Minutom šutnje za sve stradale u Vukovaru i Škabrnji brazilsko-kutinska plesna skupina M 18 započela je svoju jučerašnju plesno glazbenu avanturu koja svake godine ponovno oduševljava kutinsku publiku.
  «This is living» naziv je ovogodišnje plesne predstave s motom: nada + radost + nikad ne odustaj koju su najavili spiritus movens skupine Diego Siqueira i Filip Škarica.   Inspiracija za ovu plesnu priču, izvedenu dva puta tijekom jedne večeri u punom Domu kulture, je sam život. Često okrutan i slijep, a opet vrijedan svakog našeg napora i nadanja, a što je najvažnije ne odustajanja od naših snova. M 18 sve nam je to ispričao multimedijalnim pristupom, osobito snagom plesa i pokreta. Projekt M 18 kroz godine raste, priključuje im se sve više Kutinčana prepoznajući pozitivan stav i način razmišljanja. Njegujući toleranciju i poštivanje svakog pojedinca ne čudi što su se ovdje pronašli brojni tinejdžeri u osjetljivim godinama odrastanja jer su upravo tu našli priznanje i podršku za svoj rad, trud, način razmišljanja... Upravo deficit moralnih ljudskih vrijednosti ono je što M 18 popunjava, a sve te vrijednosti mladi uspijevaju izraziti kroz glazbu i ples. Sve plesne skupine jučer su se predstavile kroz jednu priču, no treba izdvojiti najjaču plesnu skupinu koju čini jezgra brazilskih plesača, no u koju polako dospijevaju i kutinski momci i djevojke.
 


Nastup je popraćen glazbom u kojoj je glavnu riječ imala gitara Patricka Blancosa, ujedno i jednog od članova sve popularnijeg Kutinskog glazbenog sindikata. Dakle, još jedan odličan nastup M 18 koji ove godine obilježava 10 godina života u Kutini i 5 godina uspješnog rada. Kroz to su se vrijeme dokazali kao pravi prijatelji Kutine u kojoj se ugodno osjećaju, a svojim brojnim nastupima uvijek su se rado odazvali svim važnim datumima i događajima. Još jedna predstava M 18 posjetitelje očekuje večeras u 18.30.(gp/ML)
 
GALERIJA FOTOGRAFIJA

19.11.2015. - DruštvoBroj čitanja: 1674 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS