GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Smotra Čeških beseda i 10. godina pjevačke skupine «Hlas» iz Međurića

U Narodnom domu u Međuriću održana je Smotra pjevačkih skupina Čeških beseda. Smotra je organizirana i uz obilježavanje 10. godišnjice djelovanja pjevačke skupine «Hlas» Češke besede Međurić. Smotru su uz brojne uzvanike pratili i saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek, te Libuška Stranjikova predsjednica Saveza Čeha u RH.
  U ime Grada Kutine goste je uz 10. godišnjicu pjevačke skupine «Hlas» iz Međurića pozdravila i proglašena kuma pjevačkog zbora Hlas, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Kutine, Jasminka Molnar. Uz tortu koju su im poklonili predstavnici Matice slovačke Međurić smotra je nastavljena uspješnim nastupima Čeških beseda iz cijele Hrvatske.Gosti iz istarskog gradića Ližnjana u uzvratnom posjetu posebno su pozdravili prijatelje iz Međurića koje je povezao gospodin Klašterka rodom iz Međurića. Velibor Potužak predsjednik Češke besede Međurić zahvalio je svima na gostovanju i njegovanju češke kulture i jezika u RH.      


GALERIJA FOTOGRAFIJA - SMOTRA CESKIH BESEDA

Na Smotri su nastupili: Češka besede iz Osijeka, Gornjeg Daruvara, Grubišnog Polja, Doljana, Bjelovara, Lipovca, Daruvarskog Brestovca. Češka beseda Međurić kao domaćin na priredbu je pozvala i Maticu slovačku Međurić koja je predstavila svoju pjesmu i kulturu. Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH. (gp/ML)

 

 


16.11.2015. - DruštvoBroj čitanja: 1145 ... Autor: Radio Moslavina ...