GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Posjet prvašićima OŠ Vladimira Vidrića

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić i pročelnica za društvene djelatnosti Jasminka Molnar obišli su danas OŠ Vladimira Vidrića. Tamo su posjetili tri prva razreda koji su zbog organizirane kazališne predstave u Zagrebu propustili prijem za prvašiće u Kutini. Gradonačelnik je obišao prvašiće i sa svojim suradnicima i njima podijelio poklone.  
 U Osnovnu školu Vladimira Vidrića ove je godine uloženo ukupno 630.000 kn. «U tijeku su završni radovi na kotlovnici, što će rezultirati boljom energetskom učinkovitošću. Ljetos su lakirani parketi, a kompletno smo obnovili 2 učionice tako da sada možemo reći da 90% učionica ima solidne parkete», rekla je ravnateljica škole Snježana Coha.  Pročelnica za društvene djelatnosti Grada Kutine Jasminka Molnar najavila je sljedeće radove u ovoj školi.»Ove godine smo oko 2 mln kn uložili u obnovu školskih objekata, između ostalog i za izradu projektne dokumentacije. OŠ Vidrić je također ušla u projekt energetske učinkovitosti tako da smo izradili dokumentaciju, prijavili na ministarstvo graditeljstva za povrat sredstava za projektiranje i vjerujem da će se ovaj projekt sljedeće godine i realizirati». 

Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić najavio je značajno povećanje sredstava za školstvo u sljedećoj školskoj godini. «Ozbiljno smo krenuli u porjekt obnove i opremanja škola jer smo ih zatekli u energetski lošem stanju, a pošto nije bilo pripemljenih projekata trebalo nam  je neko vrijeme da ih pripremimo. Sljedeće godine ulaganja u školstvo prijeći će cifru od 9 mln kn. Uvjeren sam da do 2020. godine možemo obnoviti sve školske objekte u energetskom smislu, te ih opremiti sa svom potrebnom suvremenom opremom».(gp/ML)

 12.11.2015. - DruštvoBroj čitanja: 1337 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS