GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Svečana sjednica Gradskog vijeća – uz Dan grada Kutine

Galerija fotografija sa Svečane sjednice Gradskog vijeća Kutine

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Kutina je danas obilježila  Dan grada. Svečanosti su nazočili brojni predstavnici političkog, gospodarskog, društvenog i vjerskog života, te prijatelji grada Kutine iz Hrvatske i inozemstva. Svečanost je u Domu kulture otvorio zbor učenika OGŠ Borisa Papandopula. Predsjednik Gradskog vijeća Kutine Drago Bojić ukratko je rezimirao rad Gradskog vijeća ocijenivši ga konstruktivnim, usprkos povremenim političkim nesuglasicama, te zahvalio svim vijećnicima na njihovom doprinosu. Rezimirajući bitne odluke donesene kroz 23 sjednice, među kojima je istaknuo i privlačenje 6 mln kn putem europskih fondova, prioritet je dao projektu izgradnje vodovoda. «Pred nama je veliki projekt izgradnje vodovoda u 11 naših naselja na istoku i sjeveru grada, kanalizacije i završetak uređaja za pročišćavanje voda. To je civilizacijski projekt vrijedan preko 300 mln kn kojeg pripremamo u suradnji sa Hrvatskim vodama i EU i očekujemo da će provedba započeti sljedeće godine, a završiti 2018. godine».
Da je u Kutini važan i dječji glas potvrdila je Lorena Brozović predsjednica Dječjeg gradskog vijeća koja je pozdravila sve goste, te izrazila zadovoljstvo unaprjeđenjem uvjeta života za djecu i mlade na području grada.«Grad se mjeri i po tome koliko prijatelja ima, a mi nastojimo širiti prijateljstva, što može samo obogatiti Kutinu, rekao je gradonačelnik Andrija Rudić pozdravljajući sve nazočne među kojima i župana SMŽ i izaslanika predsjednice RH, Ivu Žinića, predstavnike prijateljskih gradova i zemalja Poljske, Bugarske, Albanije, gradonačelnike susjednih gradova i općina, predstavnike vojske, policije i vjerskih zajednica. Za razliku od govora prije dvije godine njegov je govor bio optimističniji. Prioritet je i dalje na unaprjeđenju poduzetništva. «U 2 i pol godine isplatili smo preko 3,5 mln kn potpora poduzetnicima, otvorili izravnim poticajima preko 156 novih radnih mjesta, rješavamo pitanje industrijske zone i stvaramo uvjete za dolazak novih investitora», rekao je Rudić
2014. prvi je puta zaustavljen rast nezaposlenosti na našem području, radi se na zapošljavanju mladih i udar od 650 otpuštenih iz Petrokemije nije ubio Kutinu. Gradonačelnik ističe kako je za opstanak naše najveće tvornice bilo i bit će zalaganja na svim razinama gdje to bude moguće. «Prvih pola, godine mandata rješavala su se neriješena pitanja u gradskim tvrtkama i razriješeno je 43 mln kn negativne bilance grada Kutine. Sada možemo ambicioznije raditi na viziji koja znači stvaranje boljih uvjeta za sve građane Kutine u svim naseljima na području Grada i što je osobito važno, boljih uvjeta za mlade u Kutini kojima želimo stvoriti bolje uvjete za život po pitanju infrastrukture, ali i društvenog života». Gradonačelnik je pozvao predstavnike svih političkih stranaka u Gradskom vijeću Kutine da interese grada stave ispred svojih partikularnih političkih interesa zbog svih građana Kutine.
 


 Nagradu Grada Kutine za životno djelo dobili su Spomenka i Branko Oblak, za dugogodišnji rad na promicanju prava i socijalizaciji djece i mladih oboljelih od HIV-a, kao i drugih ranjivih skupina. Godišnja nagrada grada Kutine uručena je vukovarskom branitelju Damiru Markušu za promicanje vrijednosti iz Domovinskog rata uključujući humanitrane akcije za pomoć braniteljima i njihovim obiteljima, te izdavački rad na knjigama koje opisuju ratna zbivanja. Godišnja nagrada pripala je i vrijednom volonteru iz Stupovače Josipu Vidoviću za nesebičan humanitarni rad u Zakladi Sandra Stojić. U ime nagrađenih svima je zahvalila Spomenka Oblak.
Skupu se obratio i Sisačko moslavački župan Ivo Žinić koji je suradnju Grada Kutine i SMŽ, bez obzira na poneka razilaženja, ocijenio dobrom i obećao potporu i na budućim projektima: »Vjerujem u svjetliju budućnost i svi projekti i svi programi koji se ovdje planiraju i koji su ovdje realizirani daju sigurnost da ćemo u budućnosti živjeti puno kvalitetnije». Dan grada Kutine svima je čestitao i gradonačelnik prijateljskog grada Dimitrovgrada Ivo Dimov, te zamjenica gradonačelnika poljskog grada Bržežine Justina Novak. Program su uveličali učenici OGŠ Borisa Papandopula svojim svečanim nastupom.(gp/ML)

10.11.2015. - PolitikaBroj čitanja: 1550 ... Autor: Radio Moslavina ...