GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Grad Kutina još jednom potvrdio da je sigurnost građana na prvom mjestu!


S ciljem povećanja sigurnosti na gradskim prometnicama u Gradu Kutini započinje projekt rekonstruiranja dijela Zagrebačke ulice, na raskrižju kod SUPERMARETA PLODINE. U roku od 90 dana infrastrukturnim radovima riješio bi se problem spornog raskrižja gdje vozači često krše prometna pravila i tako ugrožavaju svoju, ali i sigurnost ostalih građana i sudionika u prometu.
Radovi će se izvoditi u Zagrebačkoj ulici, pored SUPERMARKETA  PLODINE , prema kojem će biti izgrađena treća traka za skretanje ulijevo. Kako bi se građanima ukazalo na prometna pravila, te kako bi se smanjile prometne nesreće na spoju Zagrebačke s ulicom Antuna Augustinčića, Grad je predvidio i prometnu regulaciju semaforima.
 „Ovakvo prometno i sigurnosno rješenje predvidjela je i Prometna studija koju je Grad Kutina naručio još 2009. godine. Snažno smo lobirali da se u infrastrukturnim zahvatima obavezno uvede i sinkronizacija semafora na cijelom potezu županijske ceste, odnosno Zagrebačke i Ulice Kralja Petra Krešimira IV, sve do križanja s državnom cestom 45. Takvo će prometno rješenje povećati protočnost prometa, smanjiti čekanja na semaforima te najvažnije, pridonijeti sigurnosti u prometu i na gradskim cestama. Korištenjem tzv. „zelenog vala“ vozači će morati  poštivati ograničenje brzine i zadanu prometnu regulaciju“ – izjavio je gradonačelnik Andrija Rudić prije početka samih radova.
Investiciju vrijednu 1,5 milijuna kuna u potpunosti financira trgovački centar Plodine d.d.  koji se nalazi na samom raskrižju, odnosno na spoju Zagrebačke s ulicom Antuna Augustinčića, koja vodi prema Gupčevoj ulici. Dolaskom hladnijih dana te jutarnje magle i mraza radovi na prometnici bi povremeno mogli biti obustavljeni. Zbog toga molimo sugrađane za strpljenje i poštivanje privremene regulacije prometa.


5.11.2015. - GospodarstvoBroj čitanja: 1830 ... Autor:  ...