GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Udruga OSI zaposlila 11 novih asistenata za osobe s invaliditetom
Udruga OSI Kutina potpisala je novi Ugovor sa Ministarstvom socijalne politike i mladih o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru ESF Natječaja „Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“. Ispred Udruge OSI Kutina ugovor je potpisala predsjednica Jozefina Kranjčec, koja je i nositelj jednog od projekata.    Odobreni projekt Udruge OSI "Svaki san uz OA olakšan", financiranom po pozivu Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom, HR.2.3.05, ESF,  Udruga OSI provodi u partnerstvu s Udrugom osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije. Kroz sljedećih 12 mjeseci biti će osigurana usluga osobne asistencije za 13 osoba s najtežom vrstom invaliditeta, 11 novih osoba s područja djelovanja Udruge "OSI" Kutina i 2 osobe s područja djelovanja Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije. Sukladno navedenom, putem Udruge očekuju nas nova zapošljavanja nezaposlenih osoba, ukupno njih 11, za pružanje usluge osobne asistencije.    
    Udruga OSI Kutina će pružati uslugu osobne asistencije za ukupno 22 osobe s invaliditetom (11 postojećih i 11 novih korisnika). Udruga se u ime 22 korisnika usluge osobne asistencije i 22 zaposlena kao pružatelja usluge te voditelja projekta i administrativnog osoblja zahvaljuje Ministarstvu socijalne politike i mladih što je projektni prijedlog Udruge OSI ocijenilo visokim ocjenama te su omogućili pružanje osobne asistencije osobama s najtežom vrstom invaliditeta.    Ukupna je vrijednost cjelokupnog natječaja je indikativno iznosila 27 milijuna kn, a sufinancira se iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Projekti unutar ove dodjele bespovratnih sredstava pridonijet će jačanju socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije. U Predstavništvu Europske komisije u Kući Europe u Zagrebu potpisani su ugovori za 44 projekta unutar ove dodjele bespovratnih sredstava.
    Uvodnu riječ događaja imao je Hrvoje Sadarić, pomoćnik ministrice socijalne politike i mladih, a uz pozdravni govor prisutnima su se obratili i Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih te Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava.30.10.2015. - DruštvoBroj čitanja: 1643 ... Autor:  ...