GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Program obilježavanja Dana Grada Kutine
PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA GRADA KUTINE

Dan Grada Kutine i 759. Obljetnica prvog pisanog spomena naziva Kutina u povijesti bit će obilježeno 10-dnevni programom u kojeg je uvedeno i nekoliko novih sadržaja. Najavio je to gradonačelnik Angrija Rudić na konferenciji za novinare. Tako će uz Dan Grada prvi put biti organiziran Filmski maraton u kojem će biti prikazani filmovi Zvizda i novi film o Jamesu Bondu – Spectre te će biti upriličena revija filmova za djece u 3D tehnici. Najvažnija novina je što će prvi put biti obilježen Dan branitelja Grada Kutine."Ponosan sam što ćemo ove godine prvi put obilježiti Dan branitelja Grada Kutine 4. studenog. Poznato je da je to na prijedlog Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata potvrdilo Gradsko vijeće. Uvjeren sam da će to biti svečani dan u kojem će se svi Kutinčani okupiti na gradskom trgu, pozdraviti branitelje koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, koji će proći gradom u mimohodu te će se postrojiti na trgu i podići zastavu. Dragutin Pasarić održat će jedan sat povijesti o sudjelovanju Domovinskog rata i sudjelovanja naših postrojbi u obrani Domovine."

    Komunalni servisi Kutina prvi se put programski uključuju u obilježavanje Dana Grada Kutine. 14. Studenog bit će upriličen program predstavljanja običaja i tradicijskih jela Moslavine, a 4. Studneog Komunalni servisi sudjelovat će i u programu obilježavanja Dana branitelja Grada Kutine, najavila je Manuela Vukelić Vlajsović, direktorica Komunalnih servisa"U srijedu 4. Studenog organiziramo Sajam braniteljskih udruga. Na Gradskoj tržnici na sajmu će sudjelovati 6 braniteljskih OPG-ova koji rade u sastavu braniteljske zadruge Dalmacija ruralis. Oni će se predstaviti sa svojim izvornim dalmatinskim proizvodima. Braniteljima će biti održano i predavanje o tome kako mogu koristiti EU fondove za razvoj braniteljskih zadruga."

    Veliki dio programa bit će organiziran u Pučkom odvorenom učilištu. Ravnateljica Ljerka Čorak najavila je kako će do dana grada potpuno biti obnovljena i kino-dvorana."Uz Dan grada otvorit ćemo i novouređenu kinodvoranu. Obnovljen je parket, strop, zidovi, u ponedjeljak će biti ugrađeno i 220 novih stolica tako da ćemo na svim programima uz Dan grada sjediti na novim stolicama. Uz Dan grada organiziramo Filmski maraton, počinje u petak, subotu i nedjelju. Od četiri filma dva se izdvajaju, to je hrvatski hit film Zvizda, a na projekciji očekujemo redatelja ili glumce. Kutinska će publika istovremeno sa hrvatskom premijerom 6. Studenog imati priliku vidjeti i novi film o Jamesu Bondu Spectre."

    U programu obilježavanja dana Grada bit će još niz kulutrnih, sportskih i zabavnih sadržaja koji bi trebali zadovoljiti sve generacija Kutinčana, istaknuo je gradonačelnik Kutine"Imamo čitav niz događanja, vjerujem da će svatko pronaći nešto za sebe. Ove godine građani će moći dosta toga isprobati. Uz Dan branitelja bit će i koncert Najboljih hrvatskih tamburaša u kino dvorani. Ponosan sam što su naše ustanove i udruge pripremile za Dan grada, zahvaljujem svima koji su sudjelovali u pripremi programa obilježavanja Dana grada i nadam se da će se građani uključiti u proslavu Dana grada svojim praćenje događanja,d a će se vratiti u Kinu te da ćemo svi iskazati zahvalnost i poštovanje Danu hrvatskih branitelja Grada Kutine i da ćemo se svi osjećati ponosnije nakon ovog obilježavanja Dana grada."

    Gradonačelnik Kutine na kraju konferencije za novinare pozvao je sve sugrađane da svojim dolaskom na razna događanja zajednički sudjeluju u proslavi Dana Grada Kutine. (nb)30.10.2015. - DruštvoBroj čitanja: 1057 ... Autor:  ...