GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Završetak gradnje kanalizacije u Radićevoj ulici
GALERIJA FOTOGRAFIJA Završetak gradnje kanalizacije u Radićevoj ulici

VIDEO Postavljanje zadnje šahte nove kanalizacije u Radićevoj ulici

Postavljanjem zadnje šahte na kraju ulice završena je gradnja kanalizacije u Radićevoj ulici duljine 4,5 km vrijednosti oko 7 mil. kn.
    U obilasku gradilišta o tehničkim osobinama projekta govorio je Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o. koja je ispred Grda Kutinn investitor. "Kanalizacijski ustav u Radićevoj ulici je u promjeru 300 mm, dužine 4,5 km, a tlačni vod još dodatno 1700 m. Na kraju ulice napravljena je prepumpna stanica kapaciteta 43 m3/h koja će pumpati otpadne vode iz ustava prema uređaju za pročišćavanje otpadnih voda u Sisačkoj ulici."

    Nakon tehničkog pregleda i dobivanja uporabne dozvole po prvi put stanovnici Radićeve ulice moći će se priključiti na kanalizaciju što će biti veliki iskoriak u poboljšanju kvalitete života te doprinos zdravstvenoj zaštiti i očuvanju prirode i okoliša."Obje strane Radićeve ulice imaju mogućnost priključka na kanalizaciju. Kad bude izdana uporabna dozvola očekujem i pozivam građane da se priključe na kanalizacijski sustav, jer to je vrijedna investicija više od 5,5 mil kn bez PDV, koje sufinanciraju Hrvatske vode i Moslavina d.o.o. tj. Grad Kutina. Mislim da takva sredstva uložiti, a da se ne ostvari očekivani postotak priključenosti ne bi bilo dobro. Ne samo što se tako štiti okoliš, štiti se i zdravlje stanovnika Radićeve ulice, a posredno i svih građana Kutine.)

    Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić izrazio je zadovoljstvo što je nakon niza neočekivanih poteškoća završen projekt važan za Grad Kutinu, osobito za stanovnike Radićeve ulice."Izuzetno sam zadovolja bez obzira na vremenske nepogode koje su usporili radove. Vjerujem da su stanovnici Radićeve ulice zadovoljni zbog toga što smo napravili jedan civilizacijski pomak za Radićeve. Tih 7,5 mil. kn koje smo uložili u kanalizacijski sustav je pomak prema boljem životu svih građana Radićeve. Vjerujem da će se svi stanovnici priključiti na sustav odvodnje."

    Uz završetak kanalizacije danas je asfaltirana i Radićeva ulice na lijevoj obali toka Kutinice. Naime, za izvođenja građevinskih radova dobar dio ove strane ulice bio je uništen. "Ono što smo razrovali popravljamo. Očito je da smo htjeli pomoći građanima da dobiju dodatnu kvalitetu. Povučen je novi asfalt na lijevoj strani Kutinice gdje je razrovana cesta. Vjerujem da se stanovnici Radićeve tome nisu nadali, ali vjerujem da su Moslavina d.o.o. i Grad Kutina ispunili očekivanja stanovnika, pa možda i onih koji su prigovarali, ali sad smo svi zadovoljni."

    Uz završetak kanalizacije i afaltiranje ulice u Radićevoj će uskoro započeti i gradnja mosta preko Kutinice i pristupne ceste Odlagalištu komunalnog otpada. Tako će promet kamiona iz ulice biti potpuno prusmjeren na zaobilazni pravac."Ovo nije kraj nastojanja da se u Radićevoj ulici poboljšaju uvjeti života naših sugrađana. Uskoro počinje gradnja mosta koji će izmjestiti kamionski prijevoz iz Radićeve ulice i uvjeren sam da će to biti još jedan veliki iskorak prema boljem načinu života u Radićevoj.“

    Završena je i gradnja sustava odvodnje uz tzv. Tonkovićev put te se uskoro očekuje i uređenje te spojne ceste Radićeve i Sisačke ulice pa će uskoro i promet kamiona biti preusmjeren na taj pravac. (nb)30.10.2015. - GospodarstvoBroj čitanja: 1049 ... Autor:  ...