GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Jure Nikšić – novi predsjednik HSU GO Kutina
Hrvatska stranka umirovljenika Grada Kutine danas je održala izvanrednu izboru skupštinu na kojoj je za novog predsjednika GO HSU-a Kutina izabran Jure Nikšić.Dosadašnja predsjednica Đurđica Abraham razriješena je dužnosti zbog privatnih razloga zdravstvene prirode, no kako je danas rekla, svojim će savjetima kao članica stranke i dalje stajati stranci na raspolaganju.
Za dopredsjednike stranke izabrani su Katica Štigleitner i Ivan Andrilović.Novom vodstvu na današnjoj Skupštini čestitao je Emil Franjević predsjednik Županijske organizacije HSU-a. Kako je naglasio HSU je jedina parlamentarna stranka umirovljenika koja se kontinuirano zalaže za ostvarenje svih prava umirovljenika. «Na predstojećim izborima 8. studenog naša stranka sudjeluje u sastavu Koalicije Hrvatska raste – predvođene SDP-om i pozivam naše članove da daju potporu političkoj opciji s kojom sudjelujemo na predstojećim parlamentarnim izborima», rekao je predsjednik Županijske organizacije HSU-a. Naveo je plan i program rada stranke, te sve zahtjeve koje se nada da će biti ispunjeni.
 


Skupština je prihvatila financijsko izvješće i izvješće o radu stranke za proteklo razdoblje, a među postojećim problemima istaknula je dugovanja koja imaju prema Gradu Kutini za najam prostorije koju u zgradi političkih stranaka dijeli sa još dvije stranke. Riječ je o manjoj svoti, no stranka nema sredstava da taj dug pokrije, te se nada da će u dogovoru sa Gradom uspjeti iznaći zajedničko rješenje. Navedeno je i kako HSU-a nema svoga predstavnika u Gradskom vijeću Kutine, što smatraju da bi u budućnosti bilo korisno za umirovljenike.  (gp/ML)

 

28.10.2015. - PolitikaBroj čitanja: 1512 ... Autor:  ...