GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Škole mira
GALERIJA FOTOGRAFIJA Yuji Miyata u posjetu OŠ Banova Jaruga

U Gradskoj upravi Grada Kutine održan sastanak ravnatelja kutinskih osnovnih škola sa poznatim svjetskim pješakom, glasnikom mira i borcem za zaštitu okoliša Yuji¬  Miyatom.
Sastanak se je održao sa ciljem uspostave suradnje između učenika kutinskih osnovnih škola na njegovom projektu Škole mira i o uspostavi suradnje sa osnovnom školom iz poljskog grada  Gliwice.
Projekta Škole mira odvija se u okviru institucije „Tjedna mira“, koju je Yuji Miyata  ustanovio uz podršku Ujedinjenih naroda, a cilj mu je produbiti i podizati svijest o miru, poštivanju  multi kulturalnosti  i različitosti, i rastu zajedničke globalne odgovornosti za naš svijet.
Kako je ovo njegov treći posjet Kutini od 2012. godine, gradonačelnik Andrija Rudić  je izrazio zadovoljstvo što je Yuji ponovno u Kutini, izrazio svoju punu podršku projektu Škole mira,  te pohvalio napore koje ovaj skromni mladi čovjek ulaže u svojoj važnoj misiji širenja mira među ljudima.
U toku svog boravka u Kutini, Yuji Miyata će posjetiti nekoliko osnovnih škola i Učenički dom u Kutini. Upravo danas Miyata je posjetio OŠ Banova jaruga gdje se družio s učenicima, i gdje je već prijašnjih godina zasadio drvo mira, koje je jučer zasadio u Učeničkom domu u Kutini.  Učenici i nastavnici bili su posebno sretni što su ponovno ugostili gosta iz Japana.28.10.2015. - DruštvoBroj čitanja: 1214 ... Autor:  ...