GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Unaprjeđenje standarda u OŠ Mate Lovraka
OŠ Mate Lovraka ove je školske godine uvela centralno grijanje, na radost učenika i nastavnika škole. Uz ovu investiciju vrijednu 500.000 kn škola je ove godine temeljito obnovila i dvije prostorije koje su bile u jako lošem stanju, učionicu i knjižnicu, te vanjski ulaz u školu za što je Grad Kutina uložio 800.000 kn.
 


Radovi su završeni na vrijeme, a školu je danas posjetio gradonačelnik Kutine Andrija Rudić s predstavnicima Grada.Ravnateljica škole Vedrana Banda provela je delegaciju kroz uređene prostore, a u potpuno novoj učionici dočekala ih je učiteljica Darinka Kinderman s učenicima koji su ovom prigodom gradonačelniku najavili novu listu želja, među kojima je i uređenje igrališta škole.
 


«Uz potporu Grada Kutine puno smo radili i ovoga ljeta. Možemo reći da smo se ovim ulaganjima preporodili i boravak u školi u ovakvim je uvjetima neusporedivo ugodniji i djeci i nastavnicima. U potpunosti smo uredili i učionicu i knjižnicu i sve to sada ima konture 21. stoljeća. Želja imamo još, no realni smo i razmišljamo o onome što je ostvarivo. Uz pomoć sponzora, donatora, radimo predradnje za uređenje okoliša škole i unaprjeđenje sigurnosti djece oko škole, te na informatizaciji», rekla je ravnateljica Vedrana Banda.
 


Gradonačelnik je zadovoljan novim uvjetima u školi, a za primijetiti je i niz preinaka u funkcionalnom, ali i estetskom smislu koje najstarijoj školi daju suvremenu notu. «Ovih 800.000 kn je kap u moru koja je potrebna za školstvo u Gradu Kutini. Plan nam je do 2020. ovaj ogledni primjer pretočiti u svih 5 osnovnih škola i mi to za 4-5 godina sigurno možemo napraviti. Preko fondova su nam dostupna sredstva energetske učinkovitosti i nagodinu očekujemo da ćemo u proračunu imati 8 mln kn za školske objekte. Znanje i uvjeti u školama budućnost su ove zemlje i imaju prioritet», rekao je gradonačelnik.
 


Pročelnica za društvene djelatnosti Jasminka Molnar dodala je  je kako su škole u informatičkom smislu bile u jako lošem stanju i ove godine Grad je informatički opremio učionice OŠ u Banovoj Jaruzi i OŠ Stjepana Kefelje gdje je to bilo najpotrebnije: «Nastavljamo s opremanjem informatičkih učionica u sljedeće tri škole. OŠ Z. Franka i OŠ M. Lovraka ušle su u pilot projekt e-škole pa se nadamo da će do početka 2016. naše dvije škole uvesti e-imenike uz svu potrebnu informatizaciju».(gp/ML)

GALERIJA FOTOGRAFIJA - UREĐENJE OŠ MATE LOVRAKA


27.10.2015. - DruštvoBroj čitanja: 1201 ... Autor:  ...