GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Oporba zabrinuta za funkcioniranje grada nakon ostavke predsjednika SDP-a Kutina
Predsjednici oporbenih stranaka HDZ, HSLS i HSS u Gradskom vijeću Kutine na idućoj će sjednici predložiti smanjenje plaća gradonačelnika Kutine i zamjenika gradonačelnika. Najavljeno je to na konferenciji za novinare na kojoj je izražena i zabrinutost za funkcioniranje Grada Kutine nakon ostavke predsjednika SDP-a Kutina.
    Zlatko Babić, predsjednik HDZ-a Kutina najavio je kako će oporba tražiti uvrštenje u dnevni red točke o plaći gradonačelnika i zamjenika. „Vijećnici su se odrekli svojih naknada te tražimo da se smanji plaća gradonačelniku i zamjeniku. Tražimo to i zbog načina vođenja grada i rebalansa proračuna kojem padaju prihodi.“, rekao je Zlatko Babić"Naš je prijedlog da se plaća gradonačelnika umanji za 10% i da se umanji plaća profesionalnog zamjenika gradonačelnika za 30%. Posebno nas iritira profesionalni zamjenik gradonačelnika, jer je predizborno obećanje bilo da neće biti profesionalnog zamjenika, no sada ga imamo i on grad na godišnjoj razini košta preko 230 tisuća kn."

    U ime oporbenih vijećnika Davor Kljakić, predsjednik HSLS-a pozvao je građane da zaustave dovoz otpada na odlagalište komunalnog otpada u Kutini. „Sada se na odlagalište u Kutinu dovozi 4000 m3 ili 135 kamiona otpada iz Makarske. To nije dobar poslovni potez, to vodi u propast Eko Moslavinu.“, rekao je Davor Kljakić te je pitao zašto nije počela gradnja reciklažnog dvorišta i mosta na Kutinici."Mi u HDZ-u, HSLS-u i HSS-u ne možemo mirno promatrati propadanje tvrtke Eko Moslavina, nego pozivamo građane da zajednički zaustavimo dovoženje otpada iz drugih jedinica lokalne samouprave potpisivanjem peticije za zaustavljanje dovoza otpada na naše odlagalište."

    Zbog kašnjenja radova na tzv. Tonkovićevom putu otpad se dovozi kroz Radićevu ulicu, a nije izgrađeni ni most kako bi se zaobišla Radićeva ulica. Zbog toga su stanovnici Radićeve ulice nezadovoljni jer to utječe na sigurnost i kvalitetu života. Željko Lenart, predsjednik HSS-a istaknuo je još jedan problem stanovnika Radićeve."Drugi problem građana Radićeve ulice je izgradnja kanalizacije u Radićevoj ulici gdje je ulica dodatno devastirana uz dovoz otpada. Izgradnjom kanalizacije lijeva strana Radićeve ulice je toliko uništena da njome jednostavno nije moguć promet, a tom lijevom stranom prolazi autobus koji prevozi školsku djecu. Pitanje je građanima, a i onima koji vode grad što će se dogoditi kad se dogodit tamo neka nesreća s tim autobusom i školskom djecom."    Na konferenciji za novinare predsjednici oporbenih stranaka HDZ, HSLS i HSS u Gradskom vijeću Kutini pozabavili su se stanjem u SDP-u nakon ostavke predsjednika Gradske organizacije Kutine Nikole Domitrovića. Željko Lenart iz HSS-a ocijenio je kako se SDP u Kutini raspada. "Danas smo na nekim web stranicama pročitali vijest da je predsjednik kutinskog SDP-a dao ostavku na sve funkcije u stranci što očito znači da se SDP raspada pa smo onda i zabrinuti za funkcioniranje Grada Kutine, jer znamo tko vodi grad, iz koje stranke dolazi gradonačelnik. Bojimo se da će nakon takvih potresa u jednoj od najvećih stranaka u Kutini doći do problema u funkcioniranju Grada Kutine."

    Predsjednici oporbenih stranaka su kako će o temama sa konferencije za novinare raspravljati i na sjednici Gradskog vijeća. (nb)20.10.2015. - PolitikaBroj čitanja: 1749 ... Autor:  ...