GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Zapaženi rezultati kutinskih streličara
REZULTATI - STRELICARSKI TURNIR - KOROS - SPORTSKI CENTAR KUTINA 11 10 2015.pdf

GALERIJA FOTOGRAFIJA: Streličarski turnir SK Koros u Sportskom centru Kutina

"Streličarski klub KOROS iz Kutine je organizirao međunardOni streličarski turnir "WA 2x18m" u dvorani Športskog centra u Kutini. To je prvi dvoranski turnir u organizaciji SK Koros, ali bez obzira na manjak iskustva, zahvaljujući velikom trudu i entuzijazmu turnir je pozdravljen sa velikim pohvalama za kvalitetu i organizaciju.
Turnir je zabilježio izuzetno dobru posjećenost, natjecalo se preko 90 natjecatelja iz Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine u svim dobnim skupinama i stilovima.


Turnir su svečano otvorili predsjednik Hrvatskog Streličarskog Saveza, gospodin Darko Uidl i gradonačelnik Kutine, gospodin Andrija Rudić.


Streličarski klub KOROS je imao ukupno 4 takmičarska predstavnika, ali gotovo cijeli klub je naporno radio u organizaciji turnira. Naši takmičari su u vrlo jakoj konkurenciji osvojili ukupno 3 medalje i to:


Zlatna medalja - debitantica Maja Kranjčec u kategoriji Standardni luk, kadetkinje
Brončana medalja - Leo Znika u kategoriji Standardni luk, dječaci do 14 godina
Brončana medalja - Mihael Nosil u kategoriji složeni luk, juniori


Kao dodatnu zanimljivost i rijetkost na turnirima, u dvije kategorije natjecanja konačni pobjednici i osvajači medalja su se morali određivati pucanjem takozvane "Zlatne strijele".
U kategoriji složeni luk za juniorke nakon redovnog dijela natjecanja, takmičarke na vrhu tablice portka su imale istovjetan broj bodova, te broj pogođenih "desetki" i "devetki". Zlatnu medalju je osvojila Tamara Brlek iz Streličarskog kluba "Budinščina" jer je njena strijela bila samo 6 mm bliža centru od strijele Vanje Potrkač iz Streličarskog kluba "Glina".


U kategoriji složeni luk za seniore, nakon redovnog dijela turnira treće mjesto sa identičnim brojem bodova, "desetki" i "devetki" su podijelili Damir Vukelić iz Streličarskog kluba "Banja Luka" i Tomislav Mlinarić iz Varaždinskog Streličarskog Kluba.
"Zlatna strijela" se morala pucati dva puta, jer su nakon prvog pucanja oba streličara pogodila u milimetar identično dobro. U drugom pokušaju je Damir Vukelić pogodio "čisti" centar mete, dok je Tomislavu Mlinariću malo pala koncentracija i pogodio je "samo" 9. Time je Damir osvojio brončanu medalju na turniru.


Cjelokupan pois svih natjecatelja i osvajača medalja na turniru možete pogledati OVDJE
Dio atmosfere turnira možete pogledati u ALUBUMU FOTOGRAFIJA.Čestitamo svim osvajačima medalja i zahvaljujemo svim streličarima na sudjelovanju na Prvom streličarskom dvoranskom turniru u Kutini u organizaciji SK Koros!"