GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

13. Festival dječjeg folklora Hrvatske

U kutinskom domu kulture održana je 13. Festival dječjeg folklora Hrvatske kojega tradicionalno organizira kutinski KUD Ivančice. Na Festivalu se predstavilo 8 društava mlađe skupine, 9 društava starije skupine, a priredba je završila revijalnim programom KUD-a Ivančice i KUD-a Jelenčanka iz Gornje Jelenske.Prije samog programa zamjenik gradonačelnika Damir Petravić pozdravio je sve predstavnike KUD-ova koji su u Kutinu došli iz svih krajeva Hrvatske, gdje su međusobno uručeni pokloni u znak sjećanja na ovu manifestaciju.


Program je pratilo stručno povjerenstvo u sastavu Slavica Moslavac, Vesna Zorić i Tomislav Habulin, a natjecanje je iznjedrilo i najuspješnije.
Najbolji kod mlađih skupina bio je KUD Šokadija iz Strizivojna, a kod najsatrijih KUD Lipovac iz Generalskog stola.
 


Nagrada za najmlađeg učesnika pripala je KUD-u Ivančice koji je ovom prilikom posebno nagradio baku Radojku – Radojku Klingor za poseban doprinos njegovanju tradicije unutar ovoga KUD-a, a uz 25 obljetnicu koju KUD Ivančice obilježava ove godine.Katica Tomac, predsjednica KUD-a Ivančice i organizatora manifestacije s puno entuzijazma krenula je s KUD-om Ivančice koji se dokazao mnogobrojnim nastupima u Hrvatskoj i inozemstvu.Članovi KUD-a predstavljali su Kutinu i Moslavinu u brojnim zemljama i pronosili ime KUD-a gdje god su došli. Katica Tomac uvijek je pritom isticala i veliku zahvalu roditeljima na podršci. Zahvalu joj je, u ime Grada Kutine, uputio i zamjenik gradonačelnika Damir Petravić otvarajući ovu smotru.(gp/ML)

12.10.2015. - DruštvoBroj čitanja: 1297 ... Autor:  ...