GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Dani kruha i zahvalnosti 2015.

Usprkos kišnom vremenu Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje održani su uz jednak broj štandova i posjetitelja ove tradicionalne manifestacije.Umjesto na gradskom trgu, Dani kruha održani su u Sportskoj dvorani OŠ Vladimira Vidrića koja je bila puna izlagača i posjetitelja.
 


Uz blagoslov kruha vlč. Tomislava Kolara iz kutinske župe sv. Majke Božje Snježne, Dane kruha otvorio je gradonačelnik Kutine Andrija Rudić, a što sve kruh znači za čovjeka opisale su članice kutinskog Dječjeg gradskog vijeća.  
 


Predsjednica Koordinacije Kutina grad prijatelj djece, Renata Vlahek, i ove je godine pohvalila izlagače i svu djecu i mlade na odazivu.Zahvalila je i svim kutinskim ustanovama i udrugama koje rado odazivaju svake godine na ovu priredbu, a među njima je i ove godine Udruga oboljelih od celijakije.Po prvi puta predstavili su svoj štand i Lions klub Popovača i Zajednica Talijana Dante.Iako su svi štandovi na svoj način lijepi ova manifestacija ima i natjecateljski karakter.Povjerenstvo u sastavu Nikolina Rokić, Slavica Moslavac i Ljerka Čorak odlučile su da prvo mjesto ove godine pripada OŠ Zvonimira Franka.Drugo mjesto dijele Dječji vrtić i OŠ Stjepana Kefelje, dok treće pripada Tehničkoj školi Kutina i OŠ Banova Jaruga.
 


Treba dodati da SŠ Tina Ujevića, koja je i začetnik ove manifestacije, svake godine uz Dane kruha prikuplja sredstva za djecu Oborova koju redovito posjećuje što će učiniti i ove godine nakon manifetsacije.

Sredstva cijele akcije Koordinacije, prema naputku Saveza Društava naša djeca, biti usmjerena za pomoć izbjeglicama.Predsjednica Koordinacije Renata Vlahek zadovoljna je ovogodišnjom manifestacijom: «Iako smo se zbog vremenskih prilika morali premještati s trga u OŠ Vladimira Vidrića sve smo uspješno odradili.Zahvaljujem ravnateljici Snježani Cohi i djelatnicima OŠ Vladimira Vidrića na logističkoj podršci, a svim sudionicima sve čestitke na uloženom trudu koji nas svake godine ujedinjava u plemenitom cilju», zaključila je Renata Vlahek. (gp/ML)