GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba
Građani treće životne dobi uz dvije udruge umirovljenika i pomoć djelatnika Doma zdravlja Kutina danas su na gradskom trgu obilježili Međunarodni dan starijih osoba.
 


Pjesmom ih je otvorio zbor Udruge umirovljenika Grada Kutine, a nazočne je uvodno pozdravila predsjednica Udruge umirovljenika Grada Kutine, Lea Goluža koja je svima čestitala Međunarodni dan starijih osoba.Prilika je to da se ukaže na potrebe građana treće životne dobi, one koji su gradili ovo društvo.Riječi zahvale na svemu što su učinili uputio im je gradonačelnik Grada Kutine Andrija Rudić, predsjednik Odbora za umirovljenike Josip Prajner, a pozdravima se pridružila i predsjednica Udruge umirovljenika Petrokemije Cecilija Mihalić.
 


Kako je istaknuo gradonačelnik Andrija Rudić, Grad je u posljednje dvije godine napravio nekoliko stvari koje su temelj za ono što treba doći. U prvom redu to je Dom za starije i nemoćne koji umirovljenici već dugi niz godina čekaju. «Privatni je investitor došao u probleme jer nije mogao osigurati financiranje. Ti su problemi nadam se pri kraju. Sutra idemo na sastanak u banku za obnovu i razvoj i nadam se dobrom rezultatu tog sastanka. Konačno smo uveli reda i u pomoć nemoćnim osobama koje su dosad radile 4 ustanove, a sada radi jedna koja je za to europskim sredstvima uspjela dobiti 750.000 kn čime se povećao broj onih o kojima se vodi briga, a smanjio financijski pritisak na grad koji je dosad izdvajao u tu svrhu 120.000 kn». Nažalost bog sporosti administracije još nije riješen problem Doma umirovljenika u Domu zdravlja Kutina koji nije u vlasništvu Grada, pa tu nije omogućeno raditi preinake vezane uz poboljšanje standarda. Umirovljenicima je obećano povećanje sredstava za njihove aktivnosti u narednoj godini, a kako su rekli danas, gradonačelnika će držati za riječ.
 
Kao i svake godine, i danas je obilježavanje Dana starijih osoba pratila akcija mjerenja tlaka i šećera u krvi, na čemu su udruge umirovljenika zahvalile djelatnicama Doma zdravlja Kutina koje su im i inače svakodnevna potpora u životu.(gp/ML)


1.10.2015. - DruštvoBroj čitanja: 1198 ... Autor:  ...